Designerul lui Chevrolet Camaro lasa GM pentru Volkswagen

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.12.2009
Coreeanul care a gandit liniile noii generatii Chevrolet Camaro va parasi GM pentru un post de designer in cadrul grupului VW. El va fi responsabil de look-ul exterior a doua branduri din cadrul conglomeratului german.

Perioada de iarna este, de obicei, una propice transferurilor din lumea sporturilor, insa tendinta este copiata, se pare, si de marii constructori auto. Volkswagen are meritul de a fi reusit sa aduca la bordul sau pe omul care a ajutat mult la renasterea muscle-car-ului Chevrolet Camaro.

Este vorba despre Sang Yup Lee, un designer de origine coreeana, care s-a facut remarcat in interiorul gigantului General Motors, dupa ce a participat la proiecte memorabile: Corvette Stingray Concept 50th Anniversary, Buick Velite si Corvette C6.

Coreeanul, care se afla in slujba GM de zece ani, va ocupa, incepand cu luna ianuarie a anului urmator, un post de designer in cadrul centrului Volkswagen din California, Statele Unite. Lee va fi responsabil de aspectul exterior a doua dintre brandurile adapostite sub umbrela VW.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • valentin
    coreea
    foarte tare stirea, nu stiam ca un corean a desenat CAMARO, mai bine il cooptau cei de la KIA sau HYUNDAI poate mai dadea o idee cum sa iasa din banalul majoritatii gamelor lor de autoturisme
    11 1
  • Apropo,
    ... iata o prezentare multimedia Volkswagen Golf VI - http://www.dump.ro/fisiere/vw-golf-6-rar/168935/BdcgCL31dUfUvqs0 sau http://www.megaupload.com/?d=TL3GJOQU

    Aplicatia este destul de mare, dar va garantez ca se merita asteptarea cauzata de descarcarea fisierului.
    1 4
  • schumi
    Incredibil
    Nu se mai satura astia de la VAG.
    4 3
  • Fratelo, fratele vostru sin It
    Mare scula in bascula! si???? Nu inteleg! ce este cu asta??? O desenat si el un coupe misto si gata il luam la VW! Adica daca desenez si eu ceva sunt cel mai bun??? haaaaaaaaaaaaaaa
    1 15
  • Opinie
    @F
    Tipul a participat la mai multe proiecte de succes, iar renasterea Camaro-ului nu a fost un proiect usor. Tipul nu pleaca pe un post de sef, dar probabil ca va avea alte avantaje in plus fata de GM.
    8 0
  • KIA
    @Valentin:
    KIA il are pe Peter Schreyer ...luat de la AUDI ;)
    1 0
  • AndreiRN
    Greseala de gandire
    Aici se observa lipsa de cunostinte reale atat a celor ce au postat cat si a editorului. Daca cineva este genetic corean asta nu inseamna ca nu este american. Luat cu amanuntul nu esxista niciun american daca o luam pe acest principiu. Lee este la fel de american ca si Obama sau oricine alta persoana ce a hotarat sa locuiasca si sa munceasca in US.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru