Detalii despre viitorul Alfa Romeo Giulia, inlocuitorul lui 159

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.07.2009
Succesorul actualului Alfa Romeo 159 se va numi Giulia si este asteptat sa debuteze pe piata in 2011. Modelul va fi dezvoltat pe o platforma modificata a actualului Fiat Bravo.

Probabil cel mai de succes model din gama Alfa Romeo, actualul 159 isi asteapta inlocuitorul in urmatorii doi ani. Italienii au decis sa schimbe sistemul de notare, indicativul 159 urmand sa fie inlocuit cu numele Giulia.

Speculatii recente anunta ca viitorul sedan de clasa medie va fi dezvoltat pe o platforma modificata a actualului Fiat Bravo, botezata C-Evoluzione sau C-Evo. In aceste conditii, dimensiunile se vor modifica, ampatamentul urmand sa creasca. Inginerii italieni vor avea misiunea de a obtine o masa totala destul de redusa, pentru a nu altera performantele platformei si pentru a nu calca pe urmele blamatului 159.

In plus, voci din interiorul Alfa promit o siguranta de invidiat, Giulia fiind capabila sa obtina sase stele EuroNCAP, daca ar exista aceasta distinctie. Viitorul Giulia va beneficia de un sistem de suspensii avansat si va fi disponibila cu tractiune fata sau integrala Q4, in cazul versiunilor superioare.

De asemenea, italienii vor introduce pe viitorul sedan un sistem botezat Active Roll Control, care ii permite soferului sa ajusteze raspunsul directiei si al acceleratiei precum si sistemul de control al tractiunii.

via | Autocar

Comentarii (8)

  • Sigur e pe platforma lui Fiat Bravo?
    Imi vine greu sa cred ca va fi pe platforma de Bravo. Modificarile ar trebui sa fie mult prea mari, ar iesi mult mai bine daca modifica platforma actuala. Eu sper sa folosesca o platforma cu tractiune spate (de la 300C) si sa o faca putin mai scurta decat actuala 159 (la 4.66 e destul de mare). Asta ar ajuta si la reducerea masei, care la 159 este prea mare, chiar daca a scazut semnificativ la MY09 fata de prima generatie.
    0 0
  • si mie mi se pare ciudat ca vor folosi platforma de la bravo, dar am vazut o revista italiana in care detaliau un sedan alfa romeo frate cu Milano adica aceasi fata cu a lui MIlano, stiu ca de mult timp alfa si fiat isi doresc o platforma cu tractiune spate pentru pentru inlocuitorul lui 159. deci ar fi un sedan alfa romeo bazat pe alfa romeo milano care e bazat pe fiat bravo si ar putea sa faca un model mai mare inlocuitor al lui 159
    0 0
  • platforma
    De ce nu cititi ce scrie? Va fi o platforma MODIFICATA... Apropo, cica o sa aiba ampatamentul chiar mai mare si console mai mici... E de Bravo, dar o sa fie amplu modificata...
    0 0
  • brunetul
    giulia si 159
    tot adauga ceva si la motor si la optiuni Giulia..sigur sunt mai ridicati si CP si emisiile CO2 g kg sunt reduse...
    0 1
  • @dmcry
    platforma lui bravo e cu tractiune fata, daca o mo
    0 0
  • @dmcry
    nu stiu de ce am apasta trimite....
    ma rog ce vroiam sa zic e ca platforma lui bravo e cu tractiune fata, daca o modifica sa fie cu tractiune spate, deja e cu totu alta platforma nu se mai numeste de bravo, in principal datorita canalului median care trebuie sa aiba loc si pentru axul de transmisie, eu as vrea ca urmasul lui 159 sa fie un pas mai sus cu tractiune spate si motor montat longitudinal nu cum e acum
    0 0
  • stilul
    Daca vor folosi o platforma de Bravo inbunatatita,fie,dar macar sper ca stilul folosit sa nu fie acelasi de pe 8C/Mito/Milano.
    In urma cu ceva timp am vazut un chop care mi-a placut :
    http://img139.imageshack.us/img139/2074/alfaromeogiulia2011bylekh4.jpg
    0 0
  • de ce spuneti "pentru a nu altera performantele platformei si pentru a nu calca pe urmele blamatului 159". mie mi s-a parut ca il cam lauda lumea. sigur nu e audi a 4 sau c classe dar nici opel sau peugeot nu e.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru