Dieter Zetsche: "China trebuie sa adopte masinile electrice"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 09.05.2010
In cadrul unui interviu, directorul executiv Daimler a declarat ca in China nu este destul petrol, iar tara asiatica trebuie sa adopte masinile electrice.

In cadrul Salonului Auto de la Beijing, Dieter Zetsche, directorul executiv Daimler, a vorbit despre efectele pe care le va avea aceasta crestere masiva a pietei auto din China. "Nu este destul petrol pentru China, iar tara nu are alta sansa decat adoptarea masinilor electrice", a declarat Zetsche. In prezent, China este cea mai mare piata auto din lume, iar numarul masinilor tranzactionate in cadrul ei creste intr-un ritm alert.

"Daca privesti populatia si cresterea de aici ajungi imediat la concluzia ca va fi imposibil sa furnizezi acestor oameni vehicule care utilizeaza motoare diesel sau pe benzina. Nu exista destul petrol pentru asta. Deci, va trebui sa existe masini care nu folosesc petrol si care nu emit CO2 pentru ca extinderea sa fie posibila. In aceasta privinta, BYD este cu adevarat un promotor", a declarat Dieter Zetsche.

In cadrul aceluiasi interviu directorul executiv Daimler a vorbit si despre cooperarea cu constructorul auto chinez BYD. Centrul de cercetare si dezvoltare al acestui parteneriat se va afla in China, iar Dieter Zetsche a declarat ca taxiurile reprezinta cel mai promitator segment unde o masina electrica se va bucura de real success.

Via | autoblog

Comentarii (4)

  • Excomunicatorul
    Corect
    De acord nea Dieter.Are dreptate.China este tara puternica,dar cand cei 1mld jumate de oameni o sa-si cumpere toti masini(Cand?)ce se va intampla?...
    5 0
  • Marius
    Masina Electrica va deveni "la moda"
    Da si eu sunt de acord ca in viitor China va avea ff multe masini electrice. Dar sunt sigur ca si in restul lumii se va adopta (mai devreme s-au mai tarziu) ideea de a avea o masina electrica 100%.
    Asta va fii cam prin 2018-2020.
    Benzina - Diesel vor mai primi doar cie de la interventii (Salvari/Politie/Pompierii etc si Camioanele si utilajele Agricole.

    Oamenii treb sa faca aceasta schimbare pt ca nu vor avea de ales..
    5 0
  • @Marius
    pana atunci se va dubla autonomia masinilor electrice, iti garantez... iar la performante nu trebuie sa-ti faci probleme... un Renault Zoe ZE are 6.7 secunde acceleratie, iar un Golf GTI 6.9s ca sa-ti dai seama... plus ca fluxul de putere este continuu la o masina electrica
    7 0
  • bogdan
    electricele la ''moda''
    CHINA are un mare potential din toate punctele de vedere.Eu as traduce afirmatiile de mai sus cu: ''Europa , SUA si Japonia au nevoie de MASINA ELECTRICA:China ii va COPIA !"
    PS:cred ca viitoarele statii de incarcare ptentru electrice ar trebui sa aiba un generator pe vant in doatre si un acoperis in intregime din panouri solare . future is near.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru