Doi ingineri vor face turul lumii în 200 de zile cu un Citroen C-Zero

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.01.2012
Xavier Degon şi Antonin Guy, doi tineri ingineri din Franţa, vor demara pe 11 februarie 2012 într-o aventură inedită – turul lumii la bordul unui vehicul electric. Cei doi vor consuma energie electrică în valoare de 250 de euro.

O echipă formată din doi tineri va demara un proiect inedit pe 11 februarie 2012. Xavier Degon şi Antonin Guy doresc să promoveze modelele electrice într-un mod inedit, aşa că au decis să pornească în turul lumii cu un vehicul electric. Echipa va porni din Strasbourg şi va trece prin 17 ţări în 200 de zile. În ciuda faptului că vor parcurge 25.000 de kilometri, cei doi tineri vor consuma curent electric în valoare de 250 de euro, valoare extrem de mică având în vedere distanţa pe care vor să o parcugă.

În cadrul acestei călătorii, modelul Citroen C-Zero va fi încărcat de peste 300 de ori şi va avea numeroase întâlniri cu localnicii din ţările pe care le va vizita. Prin intermediul portalului www.electric-odyssey.com , echipa caută sprijin pentru a-şi încărca vehiculul pe timpul nopţii. Publicul va avea ocazia să contribuie într-un mod inedit la reuşita acestei echipe, graţie portalului menţionat mai sus.

Cei doi tineri vor folosi un Citroen C-Zero standard pentru acest proiect ambiţios. Modelul înregistrat peste 2.800 de comenzi de la momentul debutului pe piaţa internaţională, iar iniţiativa celor doi francezi vine la 80 de ani de la Croaziera Galbenă, o altă aventură marca Citroen.

Via | Citroen

Comentarii (2)

  • Acum 200 si ceva de ani, il faceai in 80 de zile....

    Doar suntem in secolul vitezei...
    7 1
  • matematica...
    media iese la 125km. Care cred ca e valoarea reala ptr incarcare 100% a bateriei (8 ore) si 2 oameni cu bagaje in masina.
    8 ore ca sa mergi o ora si ceva..
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru