Dubai: Poliţia vinde 129 automobile abandonate, printre care şi un Ferrari Enzo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.04.2012
Poliţia din Dubai va organiza o licitaţie pentru a vinde maşinile abandonate din Emiratele Arabe Unite. Oferta include 129 de vehicule, printre care şi un Ferrari Enzo, şapte Porsche şi alte 20 de modele exotice.

Deşi Dubai este tărâmul opulenţei, există şi automobile abandonate în acest oraş. Mai mult decât atât, automobilele abandonate au devenit deja o problemă pentru autoriăţi, care au anunţat o licitaţie publică pentru vânzarea din stocul de automobile ridicate. Primul lot va fi pus la vânzare mâine, iar printre exponate se numără şi un Ferrari Enzo, alături de alte 23 de automobile exotice. Printre acestea se numără încă trei exemplare Ferrari şi şapte modele Porsche. Aparent, proprietarii de automobile scumpe preferă să-şi abandoneze vehiculele atunci când nu mai pot plăti ratele, ca apoi să fugă din ţară pentru a evita pedepsele stricte din acest stat.

Exemplarul din imagini este un Enzo abandonat de mai bine de 20 de luni de un cetăţean englez, care a preferat să fugă din Emiratele Arabe Unite după ce a strâns prea multe amenzi de circulaţie. Ferrari a construit doar 399 de unităţi Enzo, iar lumea a rămas cu mai puţin de 300 de unităţi funcţionale după ce multe au fost accidentate grav sau avariate serios în urma unor incidente care de care mai ciudate.

Numărul de unităţi Enzo în scădere dictează o creştere a valorii pentru exemplarele îngrijite, în special dacă acestea au fost deţinute de colecţionari. Chiar dacă a fost depozitat în aer liber, sub soarele arzător şi la mila futunilor de nisip, Enzo-ul din imagini este în continuare un model valoros.

Problema vehiculelor abandonate în Dubai a început odată cu debutul crizei financiare, când expaţii loviţi de crah-ul băncilor şi-au lăsat maşinile pe drumul spre aeroport pentru a fugi de autorităţi. În Emiratele Arabe Unite, neplata datoriilor este infracţiune, iar vinovaţii sunt trimişi direct la închisoare. Tocmai de aceea, mulţi străini preferă să renunţe la eventualele probleme de acest gen şi să-şi asume pierderea unui automobil, fie el şi unul exotic.

Via | Pistonheads

Comentarii (9)

  • furtuna de saraci
    uite ca si ei au falitii lor, sau "garsonierii" lor. Proprietari de masini scumpe dar shaormari la origini.

    Probabil au fugit in Anglia unde, se stie, piata cershelii e inca in top10 "castigi fara sa muncesti" sa numai vorbesc ca se apropie cu pasi repezi Jocurile Olimpice, ocazie cuc are (:D) isi pot arata dexteritatea la 100 buzunare golite viteza, sarituri peste gard fara prajina sau cursa de 100 de metri printre randuri stafeta in care se vor folosi neaparat telefoane mobile pe post stafeta.

    Din ultimele informatii s-a constat ca multi dintre cersetorii "importati" cu autocarele cu plecare de la Rahova-Bucuresti sau mai stilatul terminal Ferentari-Bucuresti sunt cetateni "fetze palide" infiltrati in randurile oamenilor "de culoare" dornici sa vizioneaza si persoana lor, live, evenimentul. Organizatiile pe problemele minoritarilor au emis un comunicat in care isi exprima indignarea pentru faptul ca inglishii pot sa fie atat de orbi si sa confunde (cu buna stiinta!!) cetatenii romani comunitari atat de atenti (la bunurile personale) cu fugitivii de pe meleagurle desertice.
    5 1
  • @
    Am amnezie sau am mai vazut acest articol de cateva ori anul trecut, anul acesta,etc... ?
    17 0
  • catre cei care ne vor prosti
    nu suferim de amnezie
    chiar in halul asta sa ne repetati stirile la intervale mai mult sau mai putin regulate. pai ma voi va bateti jos de cititorii fideli ai portalului vostru. sunteti chiar asa incompetenti sau va bazati (conform politicianului roman) pe zicala romanul uita repede. este impardonabil ceea ce faceti si tristetea este ca va doare-n cot de comentariile care sesizeaza aceste aspecte. voi o stiti pe a voastra si in renusinarea care vad ca va caracterizeaza continuati cu reluarea stirilor. calitatea lasa mult de dorit. oameni buni vreti sa va informati corect si de la sursa ..........luati calea adevaratelor portaluri straine, pt ca la urma urmei de acolo scriu si acesti mascarici care au o singura calitate cunosc mai mult sau mai putin limba engleza.
    10 2
  • sergiu
    nu vad dece va agitati atata din cauza ferrariului, ca oricum acolo ii este locul
    3 4
  • Opulenta trebuie sa raman in Emirate si Monaco. In lumea toata doar
    cateva pe ici pe colo. Asa e bine ! Bogatii la bogati, saracii la saraci iar printre ei foarte putini ca sa nu se obisnuiasca cu conditia (ori de sarac ori de bogat). Sa stie ca exista si extrema cealalta in ambele cazuri. PACE !
    2 0
  • adrian
    asa e cand te dai jos de pe camila si te urci in ferrari.
    2 0
  • O tampenie
    E o mare minciuna!
    E adevarat ca e organizata o licitatie dar nu e niciun Ferrari pe lista.
    Cat despre Enzo,cate amenzi poti sa iei sa abandonezi o masina de 1 mil.
    A fost abandonat pentru ca nu au mai fost bani de rate.
    3 0
  • Ilarie
    Mia placut vizionarea
    0 0
  • Ilarie
    Da sunt de acord
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru