Editia 2009 a Salonului Auto de la Barcelona va avea loc conform programului

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Salonul auto de la Barcelona va avea loc conform programului, intre 9 si 17 mai 2009, datorita sprijinului oferit de guvernul spaniol.

Guvernul spaniol si-a oferit sprijinul organizatorilor Salonului Auto de la Barcelona pentru buna desfasurare a evenimentului. Initial, organizatorii Salonului Auto de la Barcelona au anuntat ca evenimentul este anulat. Organizatorii salonului auto au primit confirmarea participarii de la 53 de marci, ceea ce reprezinta o prezenta record in istoria acestui eveniment.

Vanzarile de automobile noi din Spania au scazut cu 48.8 procente in decursul lunii februarie, atingand numai 62.107 unitati, marcand cea de-a zecea scadere lunara consecutiva din ultima perioada. Vanzarile de automobile noi din Spania au scazut cu 45.5 procente in primele doua luni ale anului 2009, inregistrand numai 121.492 unitati.

Guvernul spaniol a declarat ca Salonul Auto de la Barcelona este “un eveniment de un interes public exceptional”, statut similar cu al unei Olimpiade sau al unei expozitii internationale. Aceasta declaratie ajuta participantii sa scuteasca de impozit cheltuielile de publicitate, precum si cheltuielile anexe facute in favoarea acestui eveniment.

De atunci, Salonul Auto din Barcelona a primit sponsorizari in valoare de cateva milioane de euro de la cateva companii mari din Spania, care activeaza in sectorul energetic si financiar.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru