Ediţie specială Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, abandonată într-un garaj

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.10.2011
Un exemplar în ediţie limitată al lui Mercedes-Benz 300 SL Gullwing a fost descoperit într-un garaj, după ce a fost abandonat în urmă cu mai bine de patru decenii.

În Occident, găsirea unui automobil vechi, extrem de rar, într-un şopron, a devenit obişnuinţă. Motivele pentru care automobilele sunt abandonate sau ţinute la păstrare în garaje sunt diferite de la caz la caz, dar fiecare exemplar are povestea sa. Modelul din imagini este un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing din 1955. De parcă Mercedes 300 SL n-ar fi destul de rar, exemplarul face parte dintr-o ediţie specială, limitată la 29 de unităţi.

Respectiva ediţie specială are un şasiu mai uşor, o suspensie cu o gardă la sol redusă şi geamuri laterale înlocuite cu Plexiglas. Practic, vehiculul din imagini reprezintă echivalentul din 1955 al unui 300 SL Black Series. Povestea acestui exemplar începe cu un cadou de absolvire, reprezentat de vehiculul în cauză. Între timp, acesta a fost folosit de proprietară până când transmisia s-a stricat, după care a fost depozitat într-un garaj.

De la problema la transmisie până la momentul în care a fost ”descoperit, exemplarul nu a fost mişcat.

Într-un fel, această poveste întristează orice pasionat de automobile, ca să nu vorbim de sentimentele pe care le încearcă fanii lui 300 SL, care ar putea suferi palpitaţii la auzul veştii. Din fericire, soarta acestui Mercedes 300 SL se va schimba, deoarece vehiculul a fost achiziţionat de un colecţionar ce a preferat să rămână anonim, care intenţionează să-l restaureze.

Via | Turbo.fr

Comentarii (7)

  • mda...doamne ce frumusete...!!!!
    20 0
  • sa caut si eu prin sopron la bunica poate gasesc si eu un vehicul de colectie
    24 0
  • vre-o lada ceva poate gasesti .. daca nu, poate niste bigudiuri ;)


    fata aia probabil ca a fost copil cuminte ... Parazitii stie de ce ;)
    8 9
  • sl
    echivalentul lui sl black series...fara 300
    8 0
  • Cool!
    De observat starea ireprosabila a caroseriei!
    E o adevarata comoara pt acel colectionar!
    7 0
  • Andrei
    sigur
    da frate sigur sta 40 de ani si cauciucurile raman umflate..,.
    0 4
  • Andrei
    poluare
    a... si inca un poluator serios in plus...
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru