Englezii de la Westfield pregatesc un model electric de competitie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.01.2010
O companie britanica de notorietate in motorsport a creat un model electric de competitie, pe care il va inscrie in EV Cup, intrecerea dedidaca modelelor 100% electrice.

Cupa vehiculelor electrice ar putea sa primeasca un nou competitor, in persoana lui Westfield iRacer. Modelul este echipat cu baterii Litiu-Phosfat si are un sasiu tubular si cantareste 600 de kilograme. Cele doua motoare electrice ale acestuia furnizeaza 107 Cp si un cuplu motor de 1.000 Nm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in mai putin de 5 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 117 km/h.

In conditii de competitie, Westfield iRacer este capabil sa parcurga o distanta de pana la 88 kilometri cu o incarcare completa. Odata ce bateriile au ramas fara energie, un generator in trei faze le va reincarca in aproximativ doua ore. Timpul de incarcare la o priza de curent alternativ al acestui model nu a fost dezvaluit. Avand in vedere tehnologia bateriei, exista posibilitatea ca generatorul special sa fie singura solutie pentru incarcarea lui iRacer.

Bateriile lui iRacer au o masa de 170 de kilograme, iar aproximativ 100 de kg din aceasta masa este depozitata sub podeaua acestui model, pentru un centru de greutate cat mai scazut.

Motorul este pozitionat in spate, iar tractiunea este realizata in intregime pe puntea spate. Pentru un plus de autonomie si o distributie a greutatii mai buna, iRacer poate primi baterii suplimentare montate in partea frontala a acestuia.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru