EXCLUSIV: Mercedes testeaza noul CLS 63 AMG la Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Inginerii Mercedes-Benz testeaza noul CLS 63 AMG pe circuitul german de la Nurburgring. Modelul va fi echipat cu un motor V8 de 6.2 litri si 525 CP, gasit si pe E 63 AMG.

Fotografii de la Carpix au surprins noul Mercedes-Benz CLS 63 AMG in timpul testelor de viteza de pe Nurburgring. Modelul german va primi acelasi motor V8 de 6.2 litri de pe noul E 63 AMG W212, care va fi cuplat unei transmisii Speedshift MCT cu sapte trepte. In comparatie cu versiunea standard a lui CLS, modelul AMG are evacuari duble cu patru tevi si frane mai performante, alaturi de un set de bare de protectie fata/spate si un set de jante AMG.

Motorul V8 cu care este echipat acest model dezvolta 525 CP si ar trebui sa ii confere lui CLS 63 AMG un nivel ridicat de performante. In cazul noului E 63 AMG, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde, pe cand viteza maxima va este limitata la 250 km/h. Totodata, consumul de carburant si emisiile vor scadea cu 12% gratie tehnologiei implementate in acest propulsor si in transmisie.

Cutia de viteze Speedshift MCT are sapte trepte si este regasita atat pe SL 63 AMG, cat si pe noul E 63 AMG. Aceasta transmisie ii ofera soferului patru moduri de rulare: Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus si Manual.

Desi versiunea precedenta avea cu 11 CP mai putin, noua transmisie va oferi un nivel mai ridicat al performantelor si un consum mai scazut.

Comentarii (1)

  • Decimus4u
    Senzational
    Sigur o sa arate foarte bine...Mercedes nu a dat niciodata gres cu masinile construite, din contra le-a dus spre perfectiune.
    Mercedes, zis si Benz :))) a dat si o sa dea clasa multor constructori din toate punctele de vedere...masini perfecte pentru oamenii care stiu ce inseamna bun gust( sa nu incadram aici cocalarii si manelistii)...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru