EXCLUSIV: Viitoarele BMW X4, VW Touareg si Boxster

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.01.2008
Automarket va dezvaluie astazi cum ar putea arata viitorul BMW X4 si noile generatii VW Touareg si Porsche Boxster.

Esential

2010 este anul in care este asteptat SUV-ul coupe BMW X4.
2012 este anul in care Volkswagen va lansa o versiune hibrida a viitoarei generatii Touareg.
2011 este anul in care Porsche va lansa a treia generatie a sportivei Boxster.

BMW a anuntat ca va dezvolta si produce un nou model din clasa SUV-urilor. Astfel, gama X3, X5 si X6 va mai primi un nou membru: X4. BMW a prezentat la Frankfurt noul concept X6, prototipul luand nastere din dorinta de a crea un crossover coupe bazat pe X5.

Viitoarea etapa a programului BMW este realizarea unei versiuni crossover coupe pentru modelul X3. Acest nou model va fi botezat X4 si va fi un SUV cu doua usi si patru locuri. Ca si X6, viitorul model X4 isi trage radacinile din liniile introduse de exercitiul de design CS.

Nemtii au facut public faptul ca la constructia lui X4 va fi folosita in premiera o noua tehnologie, intitulata „Flame Surfacing”. Viitorul SUV coupe anunta un design inovator, care exprima fluiditate, energie controlata si tensiune, toate intr-un mediu armonios si bine intregit. Desi este conceput ca un coupe, BMW X4 va oferi destul spatiu pasagerilor din spate si multiple zone de depozitare.

Automarket va propune astazi o versiune ipotetica a viitorului Sport Activity Vehicle semnat de casa bavareza.

Fanii Volkswagen vor fi nevoiti sa mai astepte ceva timp pana la lansarea noii generatii a SUV-ului de succes Touareg. Volkswagen a reimprospatat anul acest designul si echiparile modelului cu un facelift minor insa aceasta mutare nu va inlocui prea mult timp nevoia unei noi generatii.

Cu toate acestea viitorul Touareg nu va fi dezvaluit mai devreme de 2010, constructorul german urmand sa prezinte pana atunci doar un concept sau un exercitiu de design bazat pe popularul SUV. Proaspatul concept Up! va transmite filosofia liniilor si Touareg-ului din 2010, VW incercand sa traseze o noua directie de design gamei sale de modele.

Viitoarea generatie a modelului Touareg va fi probabil mai robusta si mai putin lata decat actuala, dimensiunile urmand a se apropia foarte mult de cele ale fratelui mai mic Tiguan. Spatiul interior al masinii va creste insa, platforma viitorului Touareg urmand sa fie mai lunga cu 50 de mm.

Volkswagen se va preocupa cu atentie si de reducerea masei, planurile inginerilor germani vizand un program de slabire bazat pe folosirea componentelor din aluminiu. In urma acestui proces viitoarea generatie ar urma sa cantareasca cu 300 de kg mai putin.

In ceea ce priveste motorizarile, viitorul Touareg va fi propulsat de versiuni imbunatatite ale unitatilor pe benzina V6 de 3.2 litri si V8 de 4.2 litri. Fanii diesel-ului vor avea parte de propulsorul V6 TDI de 2.7 litri si V8 de 4.0 litri. Versiunea V10 va fi si ea oferita in echiparea SUV-ului insa fara a primi modificari.

Cel mai probabil Volkswagen va oferi publicului si o versiune hibrida.

Aceasta va avea la baza deja anuntatul Porsche Cayenne Hybrid si va debuta in gama VW abia in 2012. Din informatii oficiale acesta va dispune de sistem start-stop si de regenerare a fortei de franare.

Rendering-ul propus astazi de Automarket incearca sa intuiasca viitoarele linii ale SUV-ului de succes gandit de Volkswagen.

Porsche Boxster este cu siguranta unul din cele mai de succes modele din istoria constructorului german, chiar daca din 1996 si pana in prezent nu au fost lansate decat doua generatii. A treia generatie a sportivei va debuta probabil la sfarsitul lui 2010 sau inceputul lui 2011 si va pastra liniile conservatoare ale constructorului din Stuttgart. Acest deadline coincide cu planurile grupului pentru extinderea productiei modelului Boxster in Finlanda.

Desi actuala generatie nu a adus prea multe noutati in 2005, se pare ca al treilea urmas Boxster va fi complet nou cu un design mult mai inovativ dar in acelasi timp traditional. Imaginea prelucrata digital de site-ul nostru incearca sa transmita viitoarele linii care vor defini sportiva germana.

Comentarii (17)

  • la limita!
    Performantele sunt destul de la limita in auto... singura metoda este sa puna masinile la cura de slabire... asa e mai practic decat sa ingrase motorul!
    0 0
  • hmm
    desi sunt fan bmw, ciudatenia aia e ftt urata..doamne fereste sa scoata asa ceva cei del a bmw, nici vw`ul nu e minunat...in schimb porsche`ul e mistho, inca isi pastreaza liniile intr`o oarecare masura..si da seamana a porsche, dar restu..lasa de dorit
    0 0
  • Paul S
    ce sa fac?
    oscilez intre BMW-ul asta si Tata Nano.nu reusesc sa iau o hotarare.ma ajuta cineva cu un sfat?multumesc
    0 0
  • Voinea
    eroare
    citez : Cu toate acestea viitorul Tiguan nu va fi dezvaluit mai devreme de 2010Acolo trebuia scris Touareg in loc de Tiguan. Tiguan este deja la vanzare si in cateva zile lansarea cu presa si la noi la Brasov ...
    0 0
  • =))
    terminati ma cu prostiile :)) Cum ar fi ca un BMW sa arate ca gogosaru ala din prima poza ?! =)) PS : Scoateti dreaq reclama aia cu citroen de pe site, sau va suge tariceanu ? Sunteti o rusine daca stati sa-l pupati in fund pe infectu' ala. Tariceanu merita soarta lu' ceausescu ... impuscat in fatza natiunii.
    0 0
  • oameni cu multe clase si ramasi in umbra
    luati oameni buni masini noi ca la rumania cistiga bine[tvr-tariceanyu+tiricsu] osa aiba profit.cu respect pt. ruuumania
    0 0
  • FENOMEMEN
    NU STIU CINE SCRIE MAI MULT DAR CARE SRIE ESTE FENOMEN,MAI ALES CA VREM MASINI,CU ORICE PRETI,DAR BUCURESTUL NU ESTE ADPPT PTR. ASA CEVA CA ATI VOTAT OAMENI CARE SA CONSTUIEASCA AUTO STRAZI SAU PENTRU LINISTE ,BALCANI CE ESTE LA bUCURESTI,CU RESPECT UNU DE LA budepesta.
    0 0
  • Danutzky
    deci
    frate... in primul rand nu inteleg ce legatura are x4 cu touareg, x4 cu boxster, touareg cu boxster si toate intre ele :|. in al 2lea rand, touaregu ala e urat vai mama lui, porsche e porsche :X, iar x4 mi se pare kiar interesant.
    0 0
  • ceva mai nou
    bmw-ul din poza se numeste x coupe, era un concept prin 2000 si in urma lui a aparut bmw z4. nu urmeaza nici un x4
    0 0
  • posibil...
    Din cate imi aduc aminte, x coupe e cu totul altceva fata de x4, x4 face parte din clasa SUV si nu are nici o legatura cu Z4, dar, in fine, posibil sa fie ceva pana la urma, din moment ce BMW anunta ca va intra in fabricatie X4. Cat despre cel care a zis ca Tariceanu merita soarta lui Ceausescu... BRAVO frate! kiar si-o merita!
    0 0
  • ptr Voinea... pfff...
    Voinea, tata, esti praf! mai du-te pe la scoala sa inveti sa citesti! beleste bine okii si urekile la prof!
    0 0
  • exploziv_2003
    Buna dimineata domnule RobertG
    Imi place f mult urmatorul pasaj: "Automarket va dezvaluie astazi cum ar putea arata viitorul ......." Discovery Chanel! :))
    0 0
  • MiLitaRu
    X4
    nush dece ... dar x4 e un suv care seamana cu z4 ...
    0 0
  • Automarket site josnic si de k
    Si Porscheul ala numai a Boxter nu seamana!Poate a Carrera GT!
    0 0
  • Schubler
    Error
    "chiar daca din 1996 si pana in prezent nu au fost lansate doar doua generatii" - gramatica ma-sii... ii grei frate!!!
    0 0
  • cressty
    designul parca e luat din desene animate a lui x4 ala de la BMW
    0 0
  • Masini de barosani... cu bani furati
    Adevarul cam asta e !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru