EXCLUSIV: Viitorul Audi RS5 spionat la Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.03.2009
Fotografii de la CarPix au reusit sa surprinda primele imagini cu versiunea de performanta Audi RS5, in timpul unei serii de teste desfasurate la Nurburgring.

In timp ce BMW isi arata suprematia cu gama de modele M, Audi nu sta cu mainile in san si pregateste inca o derivatie RS. Dupa TT-RS, dezvaluit in premiera mondiala la Geneva, constructorul din Ingolstadt se pare ca pregateste un nou erou pe campul de lupta al cailor putere.

Este vorba de RS5, coupe-ul care ar urma sa incheie erivatiile modelului A5, surprins de curand in teste pe celebrul circuit de la Nurburgring, de fotografii de la CarPix. De aceasta data insa avem in fata un vehicul camuflat timid care lasa sa se intrevada modificarile de ordin estetic pe care le va suferi versiunea de top.

Vorbim asadar de un eleron discret inglobat in portbagaj, de bosaje mult mai largi, de prize de aer mult mai largi, regasite la nivelul spoilerului frontal, si de tevi de esapament ovale, asemanatoare cu cele regasite pe fratele mai mare RS6.

Sub capota, specialistii anticipeaza un motor V8 de 4.2 litri, supraalimentat, capabil sa dezvolte intre 430 si 450 de cai putere, completat de o cutie manuala cu sase rapoarte sau de celebra transmisie automata cu sapte rapoarte R-Tronic.

Fanii modelelor de performanta Audi asteapta lansarea lui RS5 abia in iulie 2010, insa si aceasta data a devenit incerta din cauza problemelor economice care afecteaza si piata auto.

Sa speram ca nu vom asista din nou la un alt model amanat. .

Comentarii (4)

  • cred ca va fi mai scump decat M3-ul si nu cred ca va fi la fel de bun, cum si s5-ul e mai scump si nu la fel de rapid.
    pacat ca nu au putut sa faca o masina mai usoara si sa pastreze v8-ul de pe vechiul RS4 si de pe R8, stiu ca nu are turbine, dar este un motor foarte laudat.
    0 0
  • s5-ul e mai scump si mai putin rapid decat 335i, am uitat sa mentionez
    0 0
  • florin
    care teste mai oameni buni ?
    il testeaza prin oras ? sa vada cat consuma daca merge cu el la supermarket ? sau ce fel de teste ii fac ?
    0 0
  • .....................
    da uitati-va mai atent
    da oare de ce scrie s6 pe grila radiatorului?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru