Fabricantii de pneuri resimt criza si anuleaza contractele cu furnizorii asiatici

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.03.2009
Michelin, Yokohama si Continental au anulat contractele cu furnizorii lor din Indonezia, al doilea producator de materie prima din lume.

Criza economica si scaderea vertiginoasa a vanzarilor de masini noi din Europa afecteaza si afacerile conexe. Trei dintre cei mai mari producatori de pneuri ai lumii, Michelin, Continental si Yokohama, au anuntat astazi ca sisteaza cumpararea de cauciuc natural din Indonezia in urma scaderii bruste a cererii pe piata. Este o decizie fara precedent in aceasta industrie, care va afecta grav activitatea industriala a tarii aflate pe locul secund in clasamentul producatorilor mondiali de cauciuc.

SMPT, societatea care cumpara cauciuc indonezian si care este contractata de toti cei trei producatori in cauza, i-a prevenit deja pe furnizorii asiatici din Indonezia ca toate contractele vor fi rupte. Dintre acestea, o parte prevedeau furnizarea catorva mii de tone de cauciuc de calitate SIR20 in luna aprilie.

"Am fost nevoiti sa anulam contractele cu SMPT si Yokohama. E vorba de circa 10.000 de tone de cauciuc, insa cred ca la ora actuala e vorba de o estimare prudenta. Singura piata care ne salveaza este China, insa nu stiu pentru cat timp", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai unui exportator indonezian de cauciuc.

Comentarii (2)

  • cozappz
    Tata Nano
    O sa-i salveze Tata cu Nano ca doar sunt la ei in zona. Am uitat, Nano are anvelope? ;)
    0 0
  • EROARE!!!
    Trei dintre cei mai mari producatori de cauciuc ai lumii, Michelin, Continental si Yokohama, ...........UNDE VA E BA MINTEA CAND SCRIETI???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru