Factura de 23.000 de euro pentru ca a urmarit patru episoade Top Gear

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Un britanic a downloadat patru episoade Top Gear in timp ce se afla in vacanta de iarna. Pentru ca era in roaming, factura ulterioara a fost una astronomica.

Esential

23.000 de euro a fost valoarea facturii primite de Will Pierce.

Un britanic de 42 de ani a simtit pe pielea sa ce inseamna serviciile de telefonie si internet mobil. Plecat in vacanta in Alpii francezi impreuna cu familia sa, Will Pierce a decis sa-si omoare timpul liber urmarind cateva episoade Top Gear. Deoarece nu avea niciun post britanic in camera de hotel in care se cazase, englezul a hotarat sa utilizeze abonamentul sau de internet mobil de la Vodafone, de 25 de lire sterline pe luna, pentru a descarca patru episoade ale celui mai cunoscut show auto al lumii.

Finalul vacantei l-a gasit insa pe Pierce socat: la intoarcerea acasa, pe acesta il astepta o factura de mobil de 21.716 lire sterline (aproximativ 23.000 de euro), cauza fiind "utilizarea exagerata a serviciului de transfer de date in roaming". Pentru ca nu stia ca abonamentul sau era valabil pentru transferul unei cantitati mici de date, Will Pierce a "reusit" performanta de a descarca de pe site-ul oficial Top Gear cu 300 de lire pe minut, ceea ce l-a dus la o suma stronomica pentru fiecare episod urmarit: 5000 de lire sterline.

"Clientul nostru a descarcat o cantitate foarte mare de date fara a avea abonamentul corect pentru a face acest lucru in afara tarii.

Ii sfatuim pe toti utilizatorii internetului mobil sa verifice inainte de a pleca intr-o calatorie externa ce tip de abonament utilizeaza si care este cantitatea de date inclusa in abonamentul lunar", a declarat un purtator de cuvant al Vodafone UK.

"Era sa lesin cand am vazut factura. A fost pur si simplu incredibil. Nu mi-am imaginat ca un serviciu poate sa coste atat pentru ca urmaresti doar cateva episoade ale unei emisiuni. Sunt surprins de faptul ca Vodafone a acceptat ca o persoana sa ajunga sa plateasca aceasta suma fara a o anunta in prealabil si fara a o avertiza de faptul ca a trecut de limita de credit inclusa in abonament. Nu a existat niciun avertisment legat de cat costa un minut de utilizare", a declarat britanicul.

Compania de telefonie a ajuns in final la un acord cu Will Pierce, acesta fiind iertat de plata sumei astronomice de pe factura: "Aceste facturi sunt extrem de rare", si-au motivat oficialii companiei decizia.

via | Techradar

Comentarii (19)

  • -
    trebuia sa downloadeze de pe torrente:))
    0 1
  • si daca downloada de pe torrente platea tot atat desteptule
    abonamentul era numai pentru uk,fiind in afara uk intervine roamingul care l-a rupt
    te-ai gasit tu destept
    1 0
  • ie nebun daca plateste :))) teapa ca la romania nu stie sa dea :)))))
    0 0
  • burningflame
    je esti praf
    de pe torrente downloada mai repede creierule!!! vorbesti si tu ca prosta-n targ ::)
    0 1
  • burn ...
    varza
    Tariful se face la cantitatea de date transferata, si nu la timp! Tuta'!
    1 0
  • judecatorul
    burningflame esti praf
    bai desteptule..ai folosit pana acum vreun abonament de date?... ai sa fii uimit ca tarifarea se face la cantitatea de date (MegaOcteti) si nu la timpul petrecut. iti dai seama ca omul ala folosea si el ceva minim GPRS/3G (HSDPA) ca doar nu se apuca sa se conecteze pe gsm sa downloadeze sute de megaocteti de informatie, ca ii lua doua luni. Conculzia e ca ai vrut sa te dai destept, dar ai cazut de papagal prost.
    1 0
  • @burningflame
    si acum ma bag si eu :). nu cred eu ca prin internet mobil poti tu sa ajungi la o viteza de 4 M download ca sa poti termina repede, exista anumite limitari ... daca ma intelegi ca vreu sa spun
    1 0
  • dowm
    Daca era in romanica ... nu scapa asa usor de plata facturii. Trebuia sa treaca prin zeci de procese, infatisari la tribunal, amenintari, invitatii la 0TV, mediatizare peste masura ... etc
    1 0
  • :))))
    In articol scrie: Will Pierce a "reusit" performanta de a descarca de pe site-ul oficial Top Gear cu 300 de lire pe minut si asta l-o fi indus in eroare pe burningflame. Oricum mi se pare exagerat, o reclama nereusita. Mai ales ca englezul avea un abonament de date si banuiesc ca Vodafone o avea o antena si in Alpi ca sa se aplice Vodafone Passport. Si chiar de n-ar fi, de 23000 de euro, la la 4 euro/Mb, ala trebuia sa dea jos emisiunile sa le vada in HD.
    0 0
  • o blonda
    intrebare?
    pun si eu o intrebare de blonda. din cate stiu eu, orice hotel care se respecta sau pensiune mai de Doamne-ajuta are internet wireless gratuit. Oare pe nenea nu l-a dus capul sa-l foloseasca pe ala? era mai simplu :)
    1 0
  • Si eu am patit ceva asemanator pe Orange. Am fost in Tenerife si am stat atat de pe telefon cat si utilizarea acestuia pe post de modem conectat la laptop si cand am ajuns in romania am avut surpriza ca trebuie sa platesc 1600 Ron adica 16 milioane lei vechi si pentru ce .. pentru ca m-am uitat la un meci de fotbal si pentru ca am trimis si primit niste poze nimic mai mult. Si este asa cum spunea cineva ma sus nu se ia la timp ci la cantitatea de up si download in octeti sau pentru cei care folosesc alti termeni mai uzuali pentru fiecare Mega de download. Orange are parteneriat in toata lumea cu alte firme si spre exemplu in spania/tenerife mega de trafic este 5euro/1Mega .. asa ca o poza daca se gaseste unu sa ti-o trimita in format BMP :)) te trezesti ca la 3-4Mega cat are poza platesti 15-20 de euro ... asta afacere ....
    1 0
  • Tariful in roaming
    Eu lucrez in cadrul unei companii de telefonie mobila.Tipul in cauza avea un abonament de date cu viteza stabila de download 3,6 sau 7,2 MBps ,cu limita de download ,iar dak depaseste aceasta limita plateste pentru fiecare MB descarcat,mai ales in roaming tarifele sunt exorbitante.asa a ajuns la fabuloasa suma.Aici nu e vorba de torrenti sau alte minunatii,e vorba de tariful din roaming si ct a descarcat el .Daca aveti o asemenea conexiune mobila la internet nu va sfatuiesc sa o folositi in roaming,pt ca va ususca de bani.
    1 0
  • Bafta!!!
    este normal
    Buna, este absolut normal k si costurile pentru astfel de serviciu sa fie atat de mari mai ales daca folosesti antene ale partenerilor, costurile pentru firma la care esti abonat fiind de asemenea foarte mari. Eu lucrez pentru o firma mare de telefonie si ma ocup exact cu acest tip de internet si mi s-a explicat aceste lucruri. Din pacate cat timp esti pe roaming cel mai bine este sa iti verifici mailu', sa cauti o informatie si sa stai pe mess. Acest tip de internet, este facut numai pentru asa ceva si cat esti in tara ta, daramite in afara.

    Respect,
    0 0
  • o blonda si mai ''tuta''!!!
    factura ''vodafone''
    am citit art.si-mi vine sa-mi dau pumni...si eu am deplatit o fact de 3470 RON ptr folosirea serv de roaming,doar pe mess si verif mail.VODAFONE ROMANIA merita o teapa.cum naiba sa le-o trag???
    0 0
  • Dããã
    nu inteleg
    Si ce legatura are stirea cu lumea auto? Aaaa, e important ca s-a uitat la Top Gear :)) daca viziona familia Bundy numai aparea pe Automarket. Prostii...
    0 0
  • @blondelor&co
    Nu se poate sa nu fi fost o sala de net prin jur,dar lenea-i cucoana mare! In Mamaia sunt (langa H.Parc,in H.Doina,in centru,etc) si acolo nu? 2~5 euro?ora tarif.
    0 0
  • chiar asa??!!
    romania si fii ei!
    DA... o sala de internet in Alpii francezi.. :))))
    0 0
  • cum frate
    daca isi permite si nu se pricepe , :)) vorba unui intelept foloseste torrentele :))
    0 0
  • unu' cu capu'
    are de unde
    Daca si-a permis Alpii Francezi, are de unde sa plateasca si factura :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru