Ferrari a dezvaluit primele detalii oficiale despre noul 599XX

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.04.2009
Ferrari a prezentat o galerie foto a modelului 599XX, bazat pe 599 GTB Fiorano. Prototipul este dezvoltat special pentru competittii si dezvolta 700 CP.

Ferrari a prezentat inlocuitorul lui FXX, intitulat 599XX. Modelul este bazat pe 599 GTB Fiorano si va concura in diverse competitii incepand cu sezonul 2010-2011. In momentul lansarii, modelul va avea un pret de 1.1 milioane de euro. Ferrari 599XX a fost dezvoltat exclusiv pentru pista de competitii dar nu a fost creat pentru competitii oficiale, deci nu este restrictionat de diverse limitari impuse de omologari si alte regulamente.

Modelul este echipat cu un propulsor V12 derivat din cel al lui Enzo, care dezvolta nu mai putin de 700 CP la o turatie de 9.000 rpm. Aceste performante au fost obtinute prin modificarea camerei de ardere, precum si a galeriei de admisie si a galeriei de evacuare. Componentele interne ale motorului au fost usurate, iar transmisia schimba treptele in doar 60 de milisecunde.

Manevrabilitatea lui 599XX a fost imbunatatita gratie adaugarii celei de-a doua generatii a sistemului de suspensie SCM, precum si a unui sistem de franare cu elemente fabricate din carbon si elemente ceramice.

Supercarul italian beneficiaza si de un sistem intitulat ActiflowT, care modifica forta de apasare aerodinamica in functie de virajele abordate de vehicul si de viteza cu circula 599XX.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru