Ferrari pregăteşte un 599 Roadster

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Ferrari 599 va primi şi o versiune Roadster, care va debuta la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach şi nu va fi prezentată la marile saloane auto ale lumii, ci doar la sediul Ferrari din Maranello.

Italienii de la Ferrari vor prezenta o versiune cabrio a lui 599 la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Modelul a fost descris de Luca di Montezemolo ca fiind un roadster şi purta "un nume emoţional, sau romantic, precum Italia sau Fiorano" – adaugă şeful Ferrari. Acest model ar fi urmaşul iconicului 575 Superamerica. Modelul respectiv avea un motor V12 amplasat frontal şi un acoperiş pliabil din metal. Pentru a compensa masa suplimentară adusă de acoperişul pliabil, modelul a primit 25 CP în plus.

Spre deosebire de alte modele Ferrari, viitorul 599 Roadster va fi prezentat la sediul mărcii din Maranello potenţialilor clienţi. Debutul ar trebui să aibă loc la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, din California. Această modalitate de prezentare ar trebui să-i asigure un plus de exclusivitate, de parcă modelele Ferrari ar fi devenit prea comune. La fel ca orice alt model al constructorului italian, 599 Roadster va fi produs în serie limitată şi va fi realizat la comandă.

După cum ştiţi, Ferrari face o estimare a numărului de vehicule pe care poate să le vândă şi produce cu o unitate mai puţin pentru a asigura exclusivitatea modelului şi profitabilitatea acestora.

Odată cu anunţul noului model, şeful Ferrari a clarificat o serie de aspecte ce priveau versiuni noi ale modelului 458 Italia. Astfel, versiunea Spider a acestui model nu a fost nici confirmată, nici infirmată, deci proiectul merge conform planului, în timp ce versiunea Scuderia a acestui model va debuta ceva mai târziu. Cei de la Ferrari au declarat că va fi dificil să creeze o versiune mai bună a acestui model şi că orice potenţial client care doreşte un asemenea vehicul va trebui să aştepte ceva mai mult.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru