Ferrari SP1, mister dezvaluit

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.11.2008
Prototipul misterios Ferrari, denumit SP1, a fost construit la comanda si nu va fi produs in serie.

Misteriosul prototip Ferrari surprins in luna august pe pista Fiorano nu va fi produs in serie, acesta fiind construit la comanda, in urma cererii unui client al companiei italiene.

Ferrari va produce exemplare la comanda, bazate pe modele existente, ca parte din noul portofoliu al marcii. Acestea vor fi proiectate de case de design din Italia, cum ar fi Pininfarina, Fioravanti si Zagato. Ferrari SP1 este bazat pe modelul F430 si a fost redesenat de Fioravanti. In privinta realizarii, acesta este similar cu P4/5, bazat pe Enzo si construit pentru James Glickenhaus in 2006. SP1 a fost construit pentru un director japonez, pe nume Junichiro Hiramatsu, care a comandat acest model datorita pasiunii pe care a facut-o pentru Ferrari F100(1998), model desenat de Fioravanti.

In programul Ferrari de constructie a masinilor pe comanda sunt incluse modelele F430, Enzo si 612. Acestea sunt folosite ca baza pentru proiectul pe care designerii italieni il vor crea ulterior. Ferrari California si 599 nu sunt inca disponibile pentru acest program.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Catalin
    Mda...
    Pentru un Ferrari e destul de urat designul exterior.Parerea mea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru