Ferrari Superamerica 45, supercarul construit pentru un miliardar american

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.05.2011
Ferrari a prezentat astăzi primele imagini ale supercarului Superamerica 45, exemplar unic destinat unui miliardar american.

Ferrari îşi demonstrează încă o dată capacităţile de carosier exclusivist cu noua sa creaţie, ce urmează a fi dezvăluită în cadrul concursului de eleganţă Villa d'Este, programat weekendul acesta. Botezat Superamerica 45, unicul exemplar a fost construit pentru miliardarul Peter Kalikow, actualul proprietar al publicaţei New York Post, care a dorit astfel să aniverseze vârsta de 45 de ani a primului său Ferrari.

Deşi iniţial s-a crezut că Pininfarina îşi va pune amprenta asupra modelului sportiv, sarcinile au fost atribuite diviziei Ferrari Design, care s-a şi ocupat de asamblare şi construcţie. După cum sugerează şi imaginile, Superamerica 45 are la bază actualul Ferrari 599 şi se individualizează prin acoperişul rotativ, prin jantele cu design aparte, prin gurile de ventilaţie suplimentare, prin mânerele uşilor şi oglinzile noi.

O importanţă deosebită o are vopseaua aplicată caroseriei, un albastru Antille, identic cu cel al modelului Ferrari 400 Superamerica, pe care miliardarul l-a cumpărat în 1961.

Nu lipsesc elementele din carbon, cum ar fi extensia spoilerului faţă, pragurile laterale şi deflectorul. Pentru interior, Ferrari a ales să continue cu aceeaşi paletă cu culori: piele Cuoio şi inserţii albastre Scuro din fibră de carbon.

via | carscoop

Comentarii (13)

  • In timp ce altii mor de foame...
    In timp ce colegii lor de specie mor de foame prin alte tari, unii nu mai stiu cu ce sa mai iasa in evidenta...
    Nu zic asta din invidie, dar pur si simplu te uimesti (de fapt te ingrozesti) cand afli ce fac unii pentru a iesi in evidenta... Si asta de sus e doar un exeplu, mic in comparatie cu altele... De parca nu ar avea in el acelasi suflet ca si un subnutrit african...
    Suntem cea mai josnica specie animala...
    16 13
  • Coradrian
    @GT-R
    Asa este......dar te-ai gandit macar o clipa la faptul ca acest miliardar american o fi donat zeci, sute sau poate chiar miliarde de $ nevoiasilor, persoanelor cu dizabilitati sau altii care aveau nevoie urgenta de bani ? Daca nu a donat si face asemenea arogante, este un nenorocit ! Daca a donat pana acum sume considerabile, tot respectul....
    11 12
  • GT-R
    Toate comentariile tale m-au ''uimit''. Lasa-ne......
    7 9
  • Aramis
    @GTR
    Ai citit articolul asta inainte sa comentezi?Cunosti personajul?Pentru cunostinta ta "din generala" tipul asta e un mega smecher,inteligent si foarte carismatic,care ia masa cu presedintii marilor state ale lumii nu un dorobanti-er care si-a comandat Ferrari sa agate piti la Bamboo.Pe langa toate astea e un mare colectionar de auto marca,de care se vb,si a comandat masina cu un scop,nu ca sa epateze.Crezi cumva ca Ferrari scoate editii speciale sau mai mult unicaturi pentru oricine???In alta ordine de idei,esti cumva comunist,Marxist-Leninist?Numai aia propovaduiau egalitatea intre oameni.Breee,traim(sau cel putin aia traiesc)in capitalism,asa ca obisnuieste-te cu ideea ca nu suntem deloc egali,nici macar nu ne nastem egali.SO???Atunci ori esti comunist ori invidios!Eu sunt sigur ca nu esti comunist!Nici macar nu stii cu ce se mananca ideologia cu pricina!!
    12 9
  • @coradrian
    iar sumele astea ''donate ''cam de unde credezi tu ca le iau???...de la alti muritori de foame dusi in forme moderne de sclavie de banci ,cresteri de preturi la resursele primare(pe astea sigur sf.Petru le hotaraste),legi(facute de smecheri pt sclavi) etc wetc ...ai vazut tu vreun miliardar care sa nu aiba legatura cu politica indiferent din ce tara?......hai frate vino cu picioarele pa pamint si lasa unicornii
    8 7
  • cam bateti campii baieti
    4 7
  • :)))))
    Pe oricare impatimit de aici as vrea sa il vad daca ar avea banii lui nenea asta ,nu si-ar satisface un moft?
    Un moft pt. unii e sa isi ia o pereche de jante,a lui nenea e o masina unicat,vorbim aici strict din punct de vedere auto.
    Moftul sau ne face pe noi invidiosi? Eu zic mai degraba sa ne delectam privirea cu aceasta masina frumoasa si reusita construita datorita pasiunii sale,macar nu e o "imbracare"in aur arabeasca!
    10 1
  • SuperAmerica 45
    Masina este extraordinar de frumoasa, si sper si eu, ca atunci cand voi avea 45 de ani sa imi faca si mie cei de la Ferrari un asemena super car. Il voi numi SuperRomania 45 si mi-l doresc pe culoarea visiniu. De asemenea sper ca pana atunci masina sa poata fi achizitionata doar cu motor electric.
    3 5
  • @Aramis
    Pentru cunostinta ta generala, am mai multe studii in domeniu decat degete ai tu la piciorul drept.
    Daca ai fi citit comentariul mai bine, ai fi citit cum trebuie comentariul meu, te-ai fi prins ca nu de onorabilul domn Peter (oricine ar fi el) m-am legat, ci de acea idee care doarme in subconstientul fiecarul exemplar din rasa umana, de a iesi in evidenta!

    Incepand cu cel care-si vopseste coada magarului pana la cel care investeste miliarde doar pentru a fi putin mai diferit decat restul miliardarilor, cu diferenta ca cu cat urci mai sus pe aceasta scara cu atat discrepanta este mai dureroasa!

    Nu incerc sa revolutionez lumea, era doar o idee, un fapt pe care nimeni nu-l va putea schimba vreodata!

    Adevarul e ca nu e prea bine sa fii constient de faptul asta, ca sa nu te amarasti degeaba...
    7 3
  • @gt-r
    lasa-l frate ca-i ''crud'' ...din ignoranta se nasc sclavii
    3 4
  • @GT-R
    Frate nu vreau sa te dezamagesc, dar toata stima pentru oamenii astia care au cap si il folosesc.
    Am fost voluntar in africa si vreasu sa-ti spun ca lenea este la ea acasa.
    M-am ingrozit de ce am vazut acolo din cauza ca nu stiu altceva in afara de a sta cu mana intinsa catre ONU si alte organizatii. Trece firul de apa pe langa ei dar nu stiu, nu pot sau nu vor sa planteze niste seminte nenorocite, sa cultive ceva si sa manance. Asteapta doar faina care o primesc regulat de la diferitele organizatii si traiesc doar cu turte facute din apa si faina.
    Si pe langa asta organizatiile care ii ajuta pe "amaratii" aia, majoritatea sunt sponsorizate de catre magnatii astia care epateaza. Pentru ca pe langa ferrari-ul pe care il cumpara mai doneaza vre-o cateva in fiecare an.
    Asa ca toate studiile tale nu fac nimic fara experienta.
    Toata stima!
    3 2
  • si incalecai pe-o sa..bla bla
    @geo
    ha ,tu erai ala care imprastie cu fondurile bietilor miliardari si incurajezi lenea si foametea in africa??!!...rusinica
    0 1
  • @ALIN MAN
    BCEI CU JAFU ALA DE FERARI SA VEZI CE FERARI ARE TATA 684KAI PUTERE.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru