Ferrari va aduce la Geneva un 612 Scaglietti în versiune Break

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Ferrari a realizat o versiune break a lui 612 Scaglietti pe care o va prezenta la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este un experiment al italienilor, pentru a vedea reacţia clienţilor la un supercar mai practic.

Ferrari va prezenta conceptul unui break bazat pe 612 Scaglietti la Salonul Auto de la Geneva din martie. Modelul reprezintă un hatchback cu două uşi bazat pe coupe-ul italienilor şi prezintă un posterior similar cu cel al unui break. Graţie acestor trăsături, modelul care va fi prezentat la Geneva va fi cel mai practic Ferrari care a părăsit vreodată fabrica din Maranello. În primă fază, era sugerat un potenţial înlocuitor al lui 612 Scaglietti, dar modelul în cauză este un experiment al italienilor pentru a vedea cât de departe îşi pot duce marca de supercar-urile şi GT-urile care i-au consacrat.

În ceea ce priveşte propulsia noului model nu există nicio informaţie clară pentru moment. Unele voci sugerau dezvoltarea unui sistem de propulsie hibrid, precum cel prezentat pe conceptul HY-KERS la Salonul Auto de la Geneva din 2010, dar italienii sunt foarte secretoşi în privinţa acestui subiect. Cea mai probabilă soluţie pare a fi amplasarea unui V12 în partea frontală şi echiparea sa cu o transmisie manuală robotizată pentru a furniza un nivel ridicat de confort pentru şofer şi performanţe optime, după cum au dovedit cei de la Ferrari prin modelul California şi transmisia sa cu două ambreiaje oferită în standard.

Italienii de la Ferrari au subliniat faptul că nu vor pregăti un SUV în viitorul apropiat. În funcţie de reacţiile primite la adresa noului concept, sunt şanse ca succesorul lui 612 Scaglietti să aibă un caracter practic mai pronunţat.

Astfel, clienţii Ferrari ar beneficia în continuare de manevrabilitatea şi performanţele unui supercar fără să renunţe la spiritul practic al unui automobil necesar pentru o călătorie.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • mai degraba un shooting-break
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru