Ferrari va avea si tractiune integrala din 2014

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.11.2009
Ferrari ar putea echipa anumite modele cu motoare electrice pentru puntea fata, care vor realiza un sistem deosebit de tractiune integrala.

Italienii de la Ferrari lucreaza de ceva vreme si la un sistem de tractiune integrala, care va fi introdus pe anumite modele incepand cu anul 2014. Avantajele acestui sistem constau in faptul ca poate fi aplicat cu usurinta pe toate platformele viitoare Ferrari deoarece nu utilizeaza legaturi mecanice intre puntea fata si puntea spate. Astfel, modelele Ferrari cu tractiune integrala vor avea un motor cu ardere interna care propulseaza puntea spate si doua motoare electrice care angreneaza rotile din fata.

Desi aceste modele ar putea fi considerate ca fiind hibride gratie motoarelor electrice de propulsie amplasate in rotile fata, Ferrari insista ca viitoarele modele cu tractiune integrala beneficiaza de acesta solutie tehnica doar pentru a putea manifesta o manevrabilitate superioara. Capacitatea de accelerare si de franare ar putea fi imbunatatite simtitor gratie acestor motoare electrice din rotile fata, iar manevrabilitatea in viraje poate atinge cote noi gratie faptului ca motoarele electrice vor putea oferi o livrare extrem de precisa a cuplului motor.

La ceva vreme dupa lansarea inlocuitorului modelului Ferrari 612 Scaglietti, constructorul din Maranello va oferi acest sistem de tractiune integrala ca optional pe cei care aleg un asemenea model. Dupa cum spuneam mai sus, Ferrari nu va oferi sistemul de tractiune integrala mai devreme de anul 2014, iar acesta nu are scopul de a reduce consumul de carburant ci de a imbunatati manevrabilitatea modelelor Ferrari.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru