Fiat 500 a debutat în Statele Unite ale Americii

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.11.2010
După o absenţă de 27 de ani, Fiat s-a întors pe piaţa din Statele Unite. Debutul a avut loc la Salonul Auto de la Los Angeles, iar modelul ales este 500 în versiune americană.

Fiat 500 a debutat astăzi pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Modelul este prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles şi reprezintă întoarcerea mărcii în America de Nord după o absenţă de 27 de ani. Italienii au decis să fie prevăzători cu modelul în SUA, aşa că îl oferă într-o singură versiune de motorizare: 1.4 MultiAir de 101 CP. În schimb, posibilităţile de personalizare sunt numeroase, fiind disponibile 14 nuanţe exterioare şi 14 combinaţii de culori la interior. În plus, este oferită şi o gamă largă de accesorii exclusive realizate de cei de la Mopar.

Unitatea Multiair care echipează versiunea americană a lui Fiat 500 dezvolta 101 CĂ la 6.500 rpm şi oferă un cuplu motor de 133 Nm la 4.000 rpm. Americanilor li se oferă două opţiuni de transmisie – o automată cu şase trepte disponibilă în exclusivitate pentru SUA şi o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Transmisia manuală are rapoarte diferite de cele ale unităţii folosite în Europa pentru a permite un consum redus pe autostradă.

În ceea ce priveşte nivelul de dotări, Fiat oferă versiunile de echipare Pop, Sport şi Lounge.

Începând cu anul viitor, italienii vor lansa şi versiunea Cabrio a lui 500 în Statele Unite ale Americii. Ulterior, versiunea Abarth a lui 500 şi-ar putea face debutul pe piaţa din America de Nord. Modelul 500 este vândut în SUA în cadrul reprezentanţelor Chrysler alese pe îndelete de subalternii lui Sergio Marchionne.

Via | Auto-Media

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru