Fiat 500 va avea o platforma noua pe piata din SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Versiunea americana a modelului Fiat 500 va fi dezvoltata pe o noua platforma de tip A, mult mai performanta, capabila sa ofere rezultate imbunatatite la testele de siguranta si confort.

Fiat se pregateste sa lanseze noul 500 si pe piata din Statele Unite. O asemenea mutare necesita insa o analiza atenta a cerintelor pietei, drept pentru care constructorul italian va incerca o adaptare totala la nevoile americanilor.

Mai exact, versiunea de peste Ocean a micului model va avea la baza o noua platforma, capabila sa aduca imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste protectia la impact, reducerea zgomotului, vibratiile si masa totala a vehiculului.

Platforma de tip A va fi folosita de grupul Fiat si pentru nasterea viitoarelor generatii Panda si Ypsilon, aceasta din urma programata chiar pentru 2011. Platforma imbunatatita, pe care va fi dezvoltat noul 500 american, nu va afecta aspectul exterior.

Din pacate pentru publicul european, varianta revizuita a modelului italian nu va fi disponibila pe Batranul Continent din cauza costurilor mari de implementare a unei noi platforme in procesul de productie. In SUA, decizia este favorabila pentru ca modelul va fi produs intr-o uzina nou, pe o linie de productie ce urmeaza a fi programata.

O alta dilema legata de lansarea noului 500 pe piata din SUA este numele sub care va fi recunoscut modelul.

Surse neoficiale sustin ca publicul ar putea fi mai receptiv la titulatura "Cinquecento" si nu la europeanul "500".

via | insideline

Comentarii (1)

  • mda...e simplu:
    - inmultesc cu 2 toate cotele masinii si se va adapta pe nevoile clientului american.
    - neaparat sa reduca zgomotul in habitaclu sa auda sirena de politie cand uita semnalizarea de schimbare a directiei in functiune pe autostrada,
    - vibratiile - sa nu le scuture prea mult suncile americancelor ce sunt la regim cu biftec de 1 livra si diet-cola si
    - sa reduca masa masinii - sa o poata suplimenta ocupantii (cu propra greutate) pana la limita maxima admisa.

    Dar nu inteleg de ce sa schimbe din 500 in "cincuecento". Nu e destul ca stiu limba engleza? Italienii astia chiar vor sa ii duca pe americani la azilu de nebuni dupa atat efort intelectual in a vorbi si in franceza cand spun, de exemplu, champagne?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru