FRANKFURT 2011 LIVE: Noul Panda şi Alfa 4C Concept tronează în standul Grupului Fiat

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.09.2011
Standul Grupului Fiat de la Frankfurt a fost plin de noutăţi, plecând de la noul Panda, până la modele precum Alfa Romeo 4C Concept si Lancia Flavia Cabrio.

Pe lângă noul Panda, Punto facelift şi modelele din gama Abarth, Fiat a adus şi versiunea cu tracţiune integrală a lui Freemont la Salonul Auto de la Frankfurt. Panda cel mai important model din portofoliul Fiat şi despre maşina cel mai bine vândută în Europa în segmentul mini, astfel că provocarea designerilor şi inginerilor italieni a fost una imensă din punctul de vedere al dezvoltării noii generaţii. Debutul comercial al lui Fiat Punto facelift va avea loc la începutul anului viitor. Toate motorizările Euro5 din gamă au primit sistemul Stop&Start cu indicator de schimbare a treptelor. Fiat Freemont cu tracţiune integrală va fi pus în vânzare începând cu luna octombrie 2011. Modelul va fi oferit în compania a două motorizări: un Multijet de 2.0 litri şi 170 CP şi un Pentastar V6 de 3.6 litri şi 280 CP.

Alfa Romeo nu vine cu nimic nou faţă de ceea ce a prezentat anul acesta la Geneva, fanii mărcii aşteptând o versiune mai apropiată de serie a lui 4C, alături de Giulietta TCT, MiTo 0.9 TwinAir şi 1.3 JTDM.

Motorul TwinAir are o cilindree de 900 de centimetri cubi şi dezvoltă 85 de cai putere la 5500 de rotaţii pe minut. Cuplul maxim este de 145 Nm şi este pus la dispoziţie constant între 2000 şi 3500 rpm. Fiind un motor foarte mic, consumul şi emisiile sunt la fel de mici. Astfel, MiTo emite doar 98 de grame CO2/km, în timp ce consumul promite să fie stabil în jurul valorii de 4 litri/100 km. Modelul italian din curtea celor de la Alfa Romeo va avea în oferta comercială un diesel JTDM de 1.3 litri capabil să dezvolte 85 de cai putere.

Lancia aduce la Frankfurt un studiu de design bazat pe Ypsilon, numit Diamond. Acesta are o vopsea specială, care imită cromul şi materiale de top. Vopseaua lui Ypsilon Diamond are finisajul "eco-chrome", care oferă un efect similar cu cromarea fără procedeul propriu-zis. Interiorul lui Ypsilon Diamond prezintă un amestec de eleganţă şi rafinament prin materialele şi finisajele folosite. Salonul Auto de la Frankfurt marchează debutul lui Lancia Flavia Cabrio. Modelul este bazat pe Chrysler 200 Convertible şi exponatul va fi o versiune de serie a lui Flavia.

Comentarii (4)

  • Alfa
    Ciao, sexi Alfa :D Bine te-am gasit!
    13 5
  • mihai a
    lancia
    cel mai frumos cabrio facut in ultimii 20 de ani. E o bijuterie nu alta. Maine ajung in Frankfurt, sper sa o pot atinge. Italia e patria masinilor frumoase si tari. Giulietta e divina, am condus-o pana in Budapesta si am ramas masca....e peste Golf 6 si peste peugeot 308. Bravo italia ....
    13 4
  • @mihai a
    E peste Golf 6 prima suta de metri. Dupa aceea trebuie sa chemi service-ul.
    6 17
  • este peste g6 doar la look
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru