Noul Fiat Panda - primele ipoteze de design

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.06.2011
Quattroruote a construit grafic noua generaţie Fiat Panda, bazându-se pe o serie de schiţe descoperite de jurnaliştii italieni. Noul Panda va fi lansat la Frankfurt.

Italienii nu mai au răbdare până anul la Salonul de la Frankfurt pentru a vedea noua generaţie Fiat Panda. Ghidaţi de două schiţe descoperite de jurnaliştii de la Al Volante, cei de la Quattroruote s-au grăbit să creioneze deja liniile ipotetice ale noului Panda, un model care reuşeşte performanţa de a sta pe primul loc la vânzări la nivel european în segmentul său, deşi se află în ultimul său an de carieră pe generaţia actuală.

Al treilea Fiat Panda va prelua platforma noii generaţii Lancia Ypsilon, ceea ce înseamnă că va câştiga circa 10 centimetri în lungime în raport cu generaţia actuală. Dacă schiţele publicate de jurnaliştii italieni sunt reale, celelalte schimbări estetice se referă mai ales la liniile angulare actuale care se vor transforma pe Panda 3 în forme ceva mai plăcute ochiului. Interiorul va fi unul foarte "viu", cu nuanţe deschise şi cu un design care va aminti de liniile tinereşti ale lui Fiat 500.

Normal, Fiat nu va pierde ocazia de a-şi promova încă o dată creaţia TwinAir, motorul cu doi cilindri de 900 cmc care a primit recent titlul Motorul Anului urmând să se regăsească în trei versiuni de putere şi pe Panda.

În ceea ce priveşte diesel-urile, Panda se va baza pe unităţile Multijet de 1.3 litri.

via | Quattroruote

Comentarii (6)

  • ar semana cu un matiz
    3 11
  • Totusi mi se pare derivata din modelul Uno fab in Brazilia.
    7 1
  • @doblo
    sigur e !
    3 3
  • daca faruriile fata ar fi putin mai mari ar arata mai bn
    1 1
  • Cea mai naspa masina
    1 2
  • In fine o alternativa la Matiz - un design bland si prietenos.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru