Fiat a semnat un parteneriat cu un producator din China

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.07.2009
Fiat va produce automobile in China cu ajutorul celor de la Guangzhou Automobile Group. Primul model care va fi produs in noua fabrica este Fiat Linea, si va iesi pe linia de productie in anul 2011.

Fiat a anuntat ca a semnat un parteneriat de tip joint venture cu Guangzhou Automobile Group. Alaturi de chinezii de la Guangzhou, Fiat va produce motoare si automobile pentru piata din China. Pentru a putea construi aceste automobile, producatorul italian va investi circa 400 de milioane de euro in constructia unei fabrici in Changsha. Noua fabrica Fiat din provincia chineza Hunan va incepe productia pana la sfarsitul anului 2011.

In prima faza, noua fabrica Fiat din China va produce 140.000 unitati si 220.000 motoare pe an. Ulterior, capacitatea fabricii va fi marita la 250.000 unitati si 300.000 motoare pe an. Compania Guanzhou detine deja parteneriate de tip joint-venture cu Honda si cu Toyota, si a produs peste 530.000 unitati pentru acestia in decursul anului 2008. Noul partener al celor de la Fiat are rolul de a face marca italiana cunoscuta pe cea mai mare piata auto din lume si de a mari vanzarile grupului Fiat.

Primul model Fiat care va fi produs in aceasta fabrica pentru a putea fi comercializat in China este Linea.

Alaturi de modelul Linea, Fiat va produce motoare pe benzina de 1.4 litri in aceasta fabrica, disponibile atat in versiuni aspirate, cat si in versiuni supraalimentate. Proiectul Fiat va primi sprijin financiar si din partea guvernului din China, deoarece acesta indeplineste toate conditiile pentru a primi investitii din partea statului chinez.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • lina
    e o masina buna si cea mai ieftina din clasa ei.am linea emotion multijet de 1,3 90cp si desi nu e avion de 200cp cum vor romanii eu sunt multumit.
    a fost cel mai ieftin model full option pe care l-am putut cumpara si diesel.
    momentan 50000km fara probleme.consum de logan,putere mai mare si dotari peste megane care era principala concurenta.fata de megane am distributie pe lant si am scapat de o cheltuiala in plus
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru