Fiat CX-Over, rivalul italienilor pentru Ford Kuga si Nissan Qashqai

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.05.2009
Fiat isi pregateste o intrare triumfala pe segmentul SUV-urilor compacte cu viitorul CX-Over, asteptat in 2010 pentru a concura cu Qashqai si Kuga.

Segmentul SUV-urilor compacte incepe sa devina din ce in ce mai aglomerat, majoritatea constructorilor de talie mondiala incercand sa dezvolte un astfel de model. Se pare ca si Fiat a fost atras de acest segment, surse sigure anuntand ca producatorul italian de automobile planuieste sa lanseze in viitorul apopiat un crossover cu veleitati off-road, total diferit de actualele Panda 4X4 sau Sedici.

Schitele il recomanda ca fiind un model cu dimensiuni generoase, care masoara 4.5 metri in lungime, cu o garda la sol mare si cu motorizari existente deja in gama constructorului Fiat. Viitorul concurent pe piata SUV-urilor compacte se va numi foarte probabil CX-Over si va rivaliza cu modele celebre, deja existente pe piata: Nissan Qashqai si Ford Kuga.

Din primele informatii se pare ca CX-Over va fi un SUV veritabil dar si un MPV practic, ceea ce se traduce intr-o functionalitate multipla pentru un familist. Debutul oficial in showroom-uri va avea loc abia in 2010, pretul urmand sa oscileze intre 22.000 si 30.000 de euro.

via | 4wheelsnews

Comentarii (4)

  • cristi
    fiat
    voi sinteti seriosi?
    sa apara in 2010?dar unde il vor face?in care plant?in italia?
    eu nu am auzit pina acum de asa ceva.
    1 0
  • il fac la Chevrolet
    Il vor construi pe o platforma Chevrolet!!De aceea sau aliat cu ei vor sa intre pe piata SUV-urilor cu ajutorul acestora,iar Chevrolet vrea o felie mai mare din segmentul mini si a compactelor!
    0 0
  • cristi
    fiat
    s-au aliat cu chrysler nu cu gm(chevrolet)
    deci ipoteza ta cam pica.
    1 0
  • Variante
    Marchionne declara candva ca i-ar conveni sa intre pe piata SUV dar nu sa investeasca integral in model ci sa modifice o platforma existenta: Asadar:

    - de la Chrysler cu care tocmai s-au infratit ar avea de unde sa aleaga platforme de SUV compact, doar ar trebui adaptate la grupurile motopropulsoare diesel de buna calitate 1,9 Multijet sau 2,0 Multijet biturbo 190CP - platforme de Patriot/Compass sau Liberty;

    - de la Opel (???) ar putea sa spere la o platforma de Antara desi nu a avut mare succes de piata dar aceea deja are integrat grupul motopropulsor diesel Fiat (150 CP); din pacate e cam devreme pentru asemenea concluzii;

    - (mai plauzibil) ar putea sa se foloseasca deun transfer de cunostinte de la Tata pe care i-a asistat la cumpararea Land Rover si cu care s-au "infratit", D-nul Ratan Tata fiind in "board"-ul Fiat Automobile. Fancy a Freelander Multijet?

    Timpul ne va lamuri...

    - de la
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru