Fiat Group se împarte în FIAT SpA şi Fiat Industrial

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.11.2010
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, Fiat Group se va împărţi în două companii individuale: una responsabilă pentru producţia automobilelor, şi una pentru producţia utilajelor industriale.

Începând cu anul viitor, Grupul Fiat va înceta să mai existe sub forma entităţii cu care publicul era deja familiarizat. Oficialii italieni au luat decizia de a separa grupul în două companii de sine stătătoare, axate pe activităţi de asamblare diferite.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2011, vom face cunoştinţă cu Fiat SpA (Societa per Azioni) şi Fiat Industrial (divizia industrială). Ambele companii vor deveni operaţionale sub o conducere proprie.

Logo-ul societăţii pe acţiuni va prelua aspectul vechii sigle Fiat, colorată în albastru, şi va reprezenta automobilele grupului Fiat: Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati, FTP, Magneti Marelli, Comau şi Teksid.

Cealaltă companie se va axa pe consolidarea activităţii industriale a vechiului grup Fiat, dezvoltată în segmentul utilajelor agricole şi de construcţii. Logo-ul păstrează similarităţi cu cel al vechiului Fiat Group, afişând acelaşi font, de culoare galbenă însă, pe un fundal albastru.

via | unicastrada

Comentarii (1)

  • Claudiu
    Costurile acestei scindari sunt de 4 miliarde euro
    Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, fiecare actionar din prezent al FIAT Group va primi pentru fiecare actiune FIAT Group, o actiune atat la FIAT SpA cat si la FIAT Industrial . Prin urmare, Exxor ( controlat de familia Agnelli ) va detine de la 1 ianuarie 2011, 30 % din noile companii formate .

    Costurile aceste scindari sunr enorme, respectiv 4 miliarde euro ( http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101115/ANE/101119941 ) .

    Majoritatea analistilor auto din Italia si nu numai se asteapta ca Exxor sa vanda partial sau total FIAT Industrial si sa-si mareasca pachetul detinut la FIAT SpA la minim 51 % ( foarte curand FIAT SpA va detine 51 % din Chrysler ) .

    Cea mai performanta divizie a noii companii FIAT Industrial este fara indoiala IVECO, in viitorul apropiat fiind foarte probabil sa se alieze cu unul dintre jucatorii imporatanti din acest segment ( ex. Daimler Trucks, Volvo Trucks sau VW Group ) .
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru