Fiat îşi majorează pachetul de acţiuni deţinut în cadrul Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.01.2011
Fiat măreşte pachetul său de acţiuni deţinut în cadrul Chrysler cu 5 procente, până la un total de 25%. Viitorul apropiat va aduce pentru italieni o nouă creştere a procentului, până la 35%.

Esential

25 de procente deţine acum Fiat în interiorul Chrysler.

Fiat a anunţat astăzi majorarea pachetului său de acţiuni, deţinut în cadrul Chrysler. Grupul italian reuşeşte astfel să ajungă de la 20 la 25 de procente, odată cu atingerea de către Chrysler a unuia dintre cele trei ţinte impuse de Trezoreria Statelor Unite.

Constructorul din Detroit s-a angajat în iunie 2009, faţă de organismul financiar al statului american, să înceapă producţia noului său motor FIRE (Fully Integrated Robotised Engine) la uzina sa din Dundee, Michigan. Odată cu îndeplinirea acestui obiectiv, interesul Fiat a crescut şi implicit şi pachetul de acţiuni.

Cu toate acestea, Chrysler mai are de îndeplinit două ţinte impuse de statul american. Pentru fiecare dintre acestea, Fiat va mai cumpăra 5% din acţiuni, viitorul apropiat urmând să aducă un total de 35 de procente deţinute de italieni în cadrul conglomeratului din Detroit.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru