Fiat se întoarce în SUA după o absenţă de trei decenii

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.07.2010
Marca Fiat se va întoarce oficial pe piaţa din Statele Unite ale Americii în decembrie 2010, după o absenţă de 30 de ani. Primul model Fiat care va fi vândut pe piaţa din SUA este 500.

Italienii de la Fiat au confirmat faptul că se vor întoarce pe piaţa din SUA în decembrie 2010. Primul model care va fi comercializat pe piaţa din America de Nord va fi 500, care va fi oferit în patru versiuni . Modelul va lupta cu Mini Cooper şi va fi asamblat în Toluca, Mexic. În 2011, Fiat va introduce şi versiunea cabrio a lui 500 pe piaţa americană, în timp ce anul 2012 va marca debutul versiunii electrice a acestui model, care va fi comercializată doar pe această piaţă şi va beneficia de o baterie litiu-ion.

Versiunea Abarth a lui Fiat 500 va fi comercializată pe piaţa din Statele Unite ale Americii începând cu 2012. La momentul respectiv, modelul va fi oferit alături de un motor supraalimentat de 1.4 litri care va furniza 160 CP. Pe piaţa din Europa, Fiat 500 Abarth este oferit alături de un motor 1.4 T-Jet de 135 CP şi poate furniza 160 CP doar cu ajutorul kitului Esseesse. Cel mai probabil, italienii vor integra acest kit pe toate unităţile vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Versiunea cu patru uşi a lui Fiat 500 va pătrunde pe piaţa din Statele Unite ale Americii în 2013 sau mai târziu. Spre deosebire de celelalte versiuni ale acestui model, exemplarele cu patru uşi vor fi importate direct de la fabrica din Serbia.

Piaţa din Europa va primi acest model în decursul anului 2012, dar americanii vor trebui să aştepte ceva mai mult deoarece italienii trebuie să opereze anumite modificări la nivelul acestui model. Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, versiunea cu patru uşi a lui 500 va fi clasificată ca fiind un MPV mic deoarece are patru uşi, portbagaj tip hatchback şi o linie înaltă a plafonului.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • asmaticu
    welcome
    cred ca va fi one man's car datorita dimensiunilor unor proprietari... dar poate va fi disponibil si un kit de personalizare pt interior, cine stie...
    0 0
  • prudentul
    pimp my ride
    Tare-aş vrea să văd un 500 ieşit din atelierele West Coast Customs, cu jante de 24", tapiţerie roz, LCD-uri peste tot şi o consolă PS3 să aibă unde să se joace şoferu' în timp ce conduce.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru