Fiat va vinde în Europa propria variantă a lui Chrysler 200

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.12.2010
Fiat plănuieşte introducerea unei versiuni europene a modelului Chrysler 200. Modelul nu va fi vândut însă sub brandul Lancia, pe capotă urmând să se regăsească logo-ul Fiat.

Fiat se va abate de la planurile iniţiale, care vizau comercializarea modelelor Chrysler sub sigla brandului Lancia. Surse neoficiale susţin că noul Chrysler 200C va fi comercializat pe Bătrânul Continent sub sigla Fiat şi nu sub cea Lancia, aşa cum fusese anticipat. Motivul este unul relativ simplu, dar foarte întemeiat: brandul american nu se poate ridica la nivelul de calitate şi lux pretinse de Lancia, marcă văzută de mulţi ca fiind una cu pretenţii premium.

Urmaşul lui Sebring pe piaţa americană ar urma să debuteze pe Bătrânul Continent în locul lui Croma, de la care va şi prelua de altfel unele elemente de design. Berlina Fiat se va diferenţia de fratele său nord-american prin intervenţiile estetice operate în partea frontală, care ar urma să includă un set nou de blocuri optice, o grilă redesenată şi sigla Fiat.

Diferenţe importante şi sub capotă, unde publicul european va primi motorizări diesel, spre deosebire de cel american. Nu vor lipsi unităţile MultiJet, cu o putere cuprinsă între 120 şi 170 de cai putere, destinate să înlocuiască motoarele americane pe benzină, de 2.4 litri 173 de cai şi 3.6 litri 283 de cai.

Noua berlină va fi produsă la uzina Chrysler din Michigan, urmând să fie vândută pe piaţa europeană la un preţ apropiat valorii de 20.000 de euro.

Italienii ar putea aduce în Europa şi o versiune europeană a modelului Dodge Journey, care a fost revizuit uşor luna trecută pe piaţa din Statele Unite.

Modelul s-a bucurat de o primire bună pe Bătrânul Continent, în versiunea pre-facelift, însă a fost retras de pe această piaţă odată cu reorganizarea alianţei Fiat-Chrysler.

Presa europeană susţine că Journey se va numi Freemont şi va prelua logo-ul Fiat. Sub capotă îşi vor face loc, bineînţeles, motorizările diesel şi benzină ale grupului italian. Primul contact cu modelul americano-italian ar putea fi consemnat chiar în primăvara lui 2011, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Chrysler 200
    Adica vechiul Sebring facelift , corect ?

    Dupa cum se misca lucrurile nu prea vad bine Fiat-ul daca doar schimba siglele unor modele americane mediocrii .
    11 15
  • Opinie
    Ma bucur. Fiat a ajuns la nivelul Chrysler si era normal ca Fiat si nu Lancia sa preia modele Chrysler. Pe de alta parte, Lancia e si nu e premium. Istoria spune ca da insa prezentul nu. Sunt curios cum vor arata viitoarele creatii Lancia. Si Alfa Romeo.
    14 6
  • ?
    vreau sa ca urmatorul 159 sa le de clasa nemtilor , nu numai prin desing , si prin fiabilitate , oricum masina are suflet fata de passat
    22 8
  • pacat
    Alianta dintre Chrysler si Fiat este una impotriva firii. Chiar daca motarele americane sunt mari, gurmande si nu au herghelii de cai, ele sunt extrem de fiabile. Chiar daca uneori interioarele masinilor americane lasa mult de dorit din punctul de vedere al calitatii materialellor, confortul este ireprosabil. Nu mai forbim de faptul ca parte din istoria automobilului s-a scris peste ocean. Si cum sa pui pe acest gen sigla Fiat ?!!! Ele vor deveni aceleasi bomboane proaste ambalate frumos ca orice masina produsa de italieni in ultimii 20 de ani... Personal, daca ar fi sa cumpar o masina americana, as face-o pentru ce este american in ea si nu pentru nu stiu ce artificii de design cu accente latine.
    4 6
  • dallas
    IAR SE DUCE SPRE FALIMENT FIAT
    IAR SE DUCE SPRE FALIMENT FIAT - daca se tin de treaba asta. In europa trebuie masini ieftine, ca peste 15 mii sunt cu duiumul
    2 4
  • lorinczi.thomas
    Eu vad ca ati modificat o poza cu versiunea pre-facelift, nu puteati cu faceliftul?
    0 0
  • lorinczi.thomas
    adica cu 200?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru