Fiat vrea sa faca din Chrysler un rival pentru Cadillac

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.09.2009
Fiat intentioneaza sa faca din Chrysler o marca premium, capabila sa rivalizeze cu nume deja consacrate in acest segment, ca Lincoln si Cadillac.

Fiat continua sa sprijine conglomeratul american pe care l-a salvat la icneputul verii. Mai mult decat atat, grupul italian isi doreste sa faca din cele trei branduri Chrysler un succes si sa readuca compania pe linia de plutire. Se pare insa ca planurile Fiat sunt destul de ambitioase si vizeaza o transformare radicala a brandului Chrysler.

Oficialii americani si italieni au afirmat ca isi doresc sa faca din Chrysler un competitor pentru branduri americane premium ca Lincoln si Cadillac. Ba mai mult, Peter Fong, presedinte Chrysler, a declarat ca viitoarele modele elaborate impreuna cu Fiat vor fi peste concurenta.

Initiativa grupurilor Fiat si Chrysler ar putea avea succes, avand in vedere ca in prezent Cadillac datoreaza totul unui singur model, CTS. Cu toate acestea, subsidiarul GM promite un concurent pentru BMW Seria 3 si mult asteptatul XTS, viitoarea nava amiral de sub umbrela Cadillac.

Chrysler nu tinteste insa pentru prima oara titulatura de constructor premium, Daimler fiind primul proprietar care a venit cu aceasta idee.

Cu toate acestea, un singur model s-a ridicat aproape de asteptarile nemtilor, mai exact 300, celelalte initiative, Pacifica si Sebring, fiind doar niste esecuri.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru