Ford ar putea renunţa la viitorul Focus RS în favoarea lui Fiesta RS

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.06.2012
Ford ar putea să nu mai construiască o versiune RS a lui Focus în favoarea unei versiuni de performanţă a lui Fiesta, anunţă australienii de la The Motor Report.

Ford Focus RS, cea mai puternică versiune a lui Focus creată vreodată, ar putea să rămână fără un succesor. Vestea vine de la un portal australian, care sugerează faptul că Fiesta ar putea fi modelul care va primi mult-râvnita siglă RS, cu toate elementele aferente. Zvonurile au pornit încă de la plecarea lui Jost Capito la Volkswagen, unde acesta trebuie să dezvolte viitorul Polo R. Din acel moment, unele voci spun că divizia Special Vehicles Team de la Ford a pus pauză la dezvoltarea lui Focus RS şi a mers înapoi la planşa de proiectare pentru Fiesta RS.

Decizia celor de la Ford pare să fie motivată de costurile aferente dezvoltării unui model de acest calibru în raport cu vânzările aşteptate, Fiesta fiind un candidat mai propice din pricina preţului său redus în raport cu Focus. Eventuala versiune RS a lui Fiesta s-ar lupta cu Fabia vRS, Volkswagen Polo R, Renault Clio RS, Citroen DS3, Opel Corsa OPC şi alţii. Segmentul este deja aglomerat, dar un efort susţinut din partea echipei SVD de la Ford ar putea să aducă un model care să fure ochii clienţilor.

Pentru moment, cei de la Ford nu au luat încă o decizie oficială, dar totul ar putea fi stabilit în baza valorilor de vânzări şi a marjei de profit estimate pentru cele două modele. Atât Fiesta, cât şi Focus au propriile lor versiuni ST, deci posibilitatea dezvoltării unui ”RS” pentru oricare dintre cele două modele Ford rămâne vie până la anunţul contrar din partea oficialilor Ford.

Via | TheMotorReport

Comentarii (3)

  • chuck norris
    hai ma de ce?vrem focus rs!
    8 4
  • @automarket. E SVT, nu SVD.
    6 1
  • Sper sa nu fie adevarat. Focus RS e preferatul meu in acest segment.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru