Ford: "Opel nu ar trebui sa primeasca ajutoare din partea statului"

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Oficialii Ford nu sunt de acord cu interventia financiara a statului pentru a mentine un constructor auto pe piata. Nemultumirea lor se indreapta spre germanii de la Opel.

Oficialii Ford sunt de parere ca Opel/Vauxhall nu ar trebui sa primeasca ajutoare din partea statului. Aceste declaratii vin din partea lui Wolfgang Schneider, oficial Ford, care a mai adaugat faptul ca fiecare constructor ar trebui sa plateasca pentru restructurarile pe care le face. El a explicat ca ajutoarele din partea statului au un efect negativ. deoarece ele mentin pe piata jucatorii slabi.

General Motors va primi 1.8 miliarde de euro din partea statelor europene pe teritoriul carora se afla uzine Opel sau Vauxhall. Tinta americanilor de la GM este reducerea fortei de munca cu 8.300 de angajati, scaderea capacitatii uzinelor cu o cincime, toate acestea pentru a reveni pe profit in doi ani. Schneider a declarat ca in Europa, "multumita" ajutoarelor din partea statului, restructurarile nu au mai fost facute, desi exista o supracapacitate de 30 de procente. De asemenea, oficialul Ford a declarat ca aceste ajutoare nu fac bine industriei sau constructorilor auto.

Declaratiile Ford au fost critice si la adresa celor de la Renault sau de la PSA, deoarece grupurile franceze au primit imprumuturi cu dobanda mica in valoare de 3 miliarde de euro fiecare. Aceste imprumuturi au fost primite cu interventia Guvernului Francez, in schimbul carora constructorii auto erau obligati sa nu faca disponibilizari de personal in cadrul uzinelor de pe teritoriul statului.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru