Ford planuieste Fiesta RS de 200 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.03.2008
Ford vrea sa dezvolte pana in 2010 o versiune RS de performanta a modelului Fiesta, capabila sa ofere 200 de cai.

Esential

200 de cai putere ar urma sa dezvolte Ford Fiesta RS.
225 de km/h ar urma sa fie viteza maxima a viitorului Fiesta RS.
6.0 secunde ii vor fi necesare noului Fiesta RS sa atinga 100 de km/h.

Constructorul american Ford planuieste sa lanseze o versiune de performanta a noii generatii Fiesta, care ar urma sa primeasca indicativul RS si sa aiba o distributie globala. Versiunea de performanta ar urma insa sa fie anticipata de o varianta sportiva Fiesta ST, deja confirmata de oficialii Ford.

Cel mai probabil, noua Fiesta RS va debuta abia in 2010, la un an dupa ce Ford va dezvalui versiunea ST. Varful de gama ar urma sa fie propulsat de o versiune mai puternica a motorului turbo de 1.6 litri, imprumutat de la ST.

Ne putem astepta astfel ca noua Fiesta RS sa dezvolte 200 de cai putere, transmisi doar puntii fata. Performantele hatchback-ului ar urma sa fie de asemenea remarcabile: 0-100 de km/h in 6.0 secunde si o viteza maxima de peste 225 km/h.

 Aceste performante vr fi combinate cu o masa redusa, suspensii mai rigide si pneuri mai mari. Cu asemenea cifre, viitorul Fiesta RS va putea concura de la egal la egal cu modele consacrate ca Renaultsport Clio 197 si Volkswagen Golf GTI.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • modelul asta il vor face la craiova? =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru