Ford va prezenta Shelby GT500 la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Sambata, 03.01.2009
Ford a dezvaluit detaliile privind noul Shelby GT500, pe care il va dezvalui la Salonul Auto de la Detroit.

Noul Ford Shelby GT500 va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Acesta este disponibil in doua versiuni de caroserie, coupe si cabrio, care vor fi disponibile incepand cu primavara anului 2009. Shelby GT500 se diferentiaza de Mustang printr-un kit de caroserie mai agresiv, o suspensie sport si un motor V8 supraalimentat de 5.4 litri, care dezvolta 540 CP si 610 NM.

Pe langa aceasta, Ford pretinde ca modelul acesta este mai economic decat precedentul Shelby GT500. Inginerii Ford au imbunatatit ambreiajul cu dublu disc folosit la transmisia manuala cu sase trepte, si au marit diametrul discurilor de ambreiaj, de la 215 mm la 250 milimetri.

Astfel Shelby GT500 poate suporta accelerari mai bruste si schimbari de trepte extrem de rapide. Suspensia a fost imbunatatita pentru a obtine un ruliu al caroseriei cat mai redus, iar coupe-ul a primit jante de 19 inch, spre deosebire de cele de 18 ale versiunii cabrio.

"Suntem mandri de numeroasele imbunatatiri pe care Ford le-a facut impreuna cu Shelby Automobiles in decursul anului trecut si ne bucuram ca am reusit sa le inglobam in noul Shelby GT500.

Acest model ofera o combinatie grozava intre putere, manevrabilitate si capacitate de franare. Aceasta combinatie am facut-o in urma crearii lui Shelby GT500KR, si face noul Shelby GT500 sa fie o masina foarte placuta la condus", a declarat Carroll Shelby, fondatorul companiei Shelby Automobiles.

Via | Carscoop

 

Comentarii (7)

  • merge pe hidrogen
    m-as fi asteptat sa vad o masina ecologica, eficienta dar pare-se ca nu invata nimic baietii de peste Ocean. In rest aceeasi demonstratie de forta bruta si design ioc!
    0 0
  • masina perfecta
    Nu ai de ce sa modifici un design care este deja perfectsi in plus asta e o masina care sa etaleze placerea de a conduce si dak ar fi una ecologica nu ar mai avea nici un farmec.
    0 0
  • Amin!
    designul nu este perfect (dp meu de vedere) placerea de a conduce ??? ma faci sa rad. in fine, cred ca nu am fost prea exact. Ma refeream la un model Ford ecologic la modul general. Nu neaparat Shelby sau alte bazaconii de astea. FORD se lupta sa supravietuiasca dar continua sa isi arate muschii scofalciti...
    0 0
  • alex palcu
    interesant titlul...
    De remarcat ca dezvaluirea facuta de cei de la Ford, este o dezvaluire ce se va redezvalui la Salonul Auto de la Detroit.... "veri intristing" :)))))))))
    cat despre masina: e bestiala... versiunile anterioare erau superbe... nu shtiu cata economie de combustibil vor face posesorii acestui monstru avand in vedere senzatzia pe care o ai cand tzi in frau 500 de calutzi... stima.
    0 0
  • dragos
    mai baietzi
    Totusi nu uitati k e o masina marka usa. stiti prin ce se car o masina americana macar? dak nu va spun eu consum mare robusta si puternica. ei nu se uita la consum sau design feminin ci unul masculin masinile cu finisajul dus prea departe p pt femei, te simti mult mai bine intro masina robusta decat in una de femei
    0 0
  • am eu una decapotabila si iam scos limitatorul de viteza
    0 0
  • nu e adevarat noi nu am invatat nimic de la americani sa traiasca america
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru