Fostul şef al diviziei americane VW ar putea conduce marca Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.06.2010
Şeful diviziei americane a mărcii Volkswagen ar putea fi alesul chinezilor de la Geely pentru a prelua conducerea mărcii Volvo. Oficialii celor două mărci nu au confirmat încă această schimbare importantă.

Stefan Jacoby, fostul şef al diviziei amercane a mărcii Volkswagen, este vehiculat ca principalul favorit al chinezilor de la Geely pentru preluarea şefiei mărcii Volvo. Jacoby îl va înlocui pe Stephen Odell, care va părăsi Volvo în favoarea şefiei diviziei europene a mărcii Ford.

Plecarea lui Jacoby de la Volkswagen nu a fost confirmată, dar există zvonuri care anunţă discuţii între acesta şi directorii corporaţiei germane privind condiţiile în care acesta va părăsi compania încă de săptămâna trecută. Discuţiile respective se referă strict la obligaţii contractuale, anunţă sursele. Stefan Jacoby a preluat şefia mărcii Volkswagen în SUA în septembrie 2007 şi este responsabil pentru reducerea costurilor pe această piaţă, deschiderea unei fabrici noi în Tennessee şi mutarea sediului din Virginia în Michigan. Mai mult decât atât, Jacoby a supervizat dezvoltarea primelor modele Volkswagen destinate exclusiv pieţei din Statele Unite ale Americii.

Achiziţia Volvo este cea mai mare investiţie internaţională a unei companii chinezeşti. Cei de la Geely au plătit 1.8 miliarde de dolari pentru marca din Gothenburg şi o vor prelua integral în luna august a acestui an.

Noul conducător al mărcii Volvo va trebui să redreseze tendinţa descendentă a vânzărilor din ultimii ani. Cei de la Volvo au vândut 334.808 unităţi în 2009, cu 11% mai puţin decât în 2008 şi cu 27% mai puţine decât în 2007. Vârful celor de la Volvo în materie de vânzări a fost atins în 2007 cu 460.000 de unităţi.

Via | Gasgoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru