FOTO EXCLUSIV*: Hyundai testează noul Grandeur în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.08.2010
Inginerii Hyundai testează un nou model de clasă medie în Europa. Acesta se numeşte Grandeur şi va debuta în 2012 pentru a rivaliza modele din clasa medie cum ar fi Skoda Superb, Peugeot 508 şi Ford Mondeo.

Hyundai testează noua generaţie a lui Grandeur în Europa. În timp ce actuala versiune a modelului abia a primit un facelift, noul Grandeur va debuta în 2012. În ciuda camuflajului serios, eleganţa şi agresivitatea par să fie punctele forte ale design-ului viitoarei generaţii. Din moment ce Hyundai vrea să se lupte cu producătorii de top ai Europei, modelul va trebui să fie echipat cu numeroase elemente tehnice de ultimă generaţie şi să ofere un nivel ridicat de confort şi manevrabilitate.

Hyundai Grandeur este amplasat între Sonata şi Genesis şi se vinde pe piaţa din Statele Unite ale Americii sub numele de Azera. Actuala generaţie are două motorizări V6 – o unitate Lambda de 3.8 litri care oferă 305 CP şi o unitate de 3.3 litri care este oferită şi pe alte pieţe. Modelul vine echipat în standard cu noua transmisie automată cu şase rapoarte care oferă un mod manual. Cel mai probabil, coreenii vor oferi aceleaşi motorizări şi în Europa, cu o eventuală versiune diesel.

Există posibilitatea implementării unor motoare cu injecţie directă şi patru cilindri, pentru a reduce taxele care vor fi aplicate acestor modele în Europa.

Dacă Hyundai va ataca segmentul E din Europa, coreenii se vor lupta cu modele precum Skoda Superb, Ford Mondeo şi viitorul Peugeot 508.Aceştia vor prezenta un sedan de clasă medie cu un preţ mai redus faţă de oferta concurenţei şi cu facilităţi similare din punct de vedere tehnic.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (3)

  • LLCoolJ
    Grander?
    O fi ala din filmul "Inception", ala era chiar misto?
    1 0
  • Gresit Sebastian Toma!!!!!!!!!!! Si lasa-ma sa iti zic si unde! Grandeur rivalieaza cu Audi A6/Bmw Seria 5( doar ca exemple de clasa).Daca noua Grandeur ar rivaliza pe viitor cu Insgnia/Passat atunci Sonata este coborata cu o clasa mai jos in categoria Golf(compacta).Ceva nu se leaga Sebastiane, poate te superi pe mine dar nu este corect ce zici tu acum in aceasta stire!
    0 0
  • @KGB
    Mulţumim pentru sesizare.
    S-a corectat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru