FOTO EXCLUSIV* : Imagini noi cu Toyota FT-86 Coupe

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.05.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini spion proaspete cu viitorul Toyota FT-86.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu viitorul Toyota FT-86 Coupe. Modelul a fost surprins în timpul testelor din Germania, iar prototipul din imagini pare să fie aproape gata de producţie. Din ce putem observa, modelul are blocurile optice de serie atât pe faţă, cât şi pe spate, iar jantele din aliaj şi evacuările finale par să fie şi ele de producţie.

În ceea ce priveşte aspectul exemplarului din imagini, acesta "trădează" faptul că modelul de serie va avea un aspect care se încadrează între conceptul original FT-86 şi a doua versiune a acestui model, FT-86 II Concept. Nu există prea multe informaţii despre partea tehnică, dar modelul va fi echipat cu un motor boxer de 2.0 litri furnizat de Subaru, care va dezvolta aproximativ 200 CP şi îi va transmite roţilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase rapoarte. Toyota a confirmat şi prezenţa motorului de 2.0 litri cu patru cilindri aspirat normal care urmează să fie asistat de o transmisie manuală sau de una automată cu şase rapoarte.

Aceasta din urmă va oferi padele în spatele volanului pentru cei care preferă modul secvenţial.

Rivalul principal al noului Coupe de la Toyota este Volkswagen Scirocco, model despre care cei de la Toyota spun că îi este inferior lui FT-86 în materie de manevrabilitate. Un prim avantaj al modelului nipon este faptul că are tracţiune spate, în timp ce Scirocco are o platformă cu tracţiune faţă preluată de la Golf, iar modelul nipon se mândreşte şi cu experienţa celor de la Subaru în optimizarea manevrabilităţii unor modele.

Experţii pieţei auto citaţi de Autocar consideră că modelele coupe de segment compact formează o piaţă de 60.000 de unităţi pe an în Europa, iar dacă Toyota şi Subaru vor avea succes, aceştia vor comercializa aproximativ 9.000 de unităţi pe an împreună. Circa 3.000 sau chiar 4.000 din cele 9.000 de unităţi sunt aşteptate să fie introduse pe piaţa din Marea Britanie.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • danutz
    Pare sa arate f conservator fata de propunerea de pe la saloanele auto, insa asta nu inseamna neaparat un lucru rau. Pana acum, are toate sansele sa devina un "icon car". Sa vedem cu ce vin si cei de la Kia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru