FOTO EXCLUSIV* : Kia testează noul Picanto

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.09.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale noii generaţii Kia Picanto. Modelul va debuta în decursul anului 2012.

Inginerii Kia lucrează la noua generaţie a lui Picanto. Modelul este bazat pe Hyundai i10 şi se diferenţiază de acesta prin intermediul modificărilor estetice. Astfel, Picanto a primit partea frontală a lui Venga şi alte elemente preluate din noile modele din gama Kia. În mod evident, cei de la Kia nu au preluat integral faţa lui Venga pentru Picanto, ci au adaptat-o la dimensiunile şi scopul modelului respectiv, păstrând caracteristicile estetice ale mărcii. Primele fotografii spion obţinute de suedezii de la Carpix ne ajută să ne imaginăm cum va arăta Picanto în momentul în care va debuta pe piaţă. Până atunci, vă prezentăm primele imagini spion cu prototipul acestui model.

Noul Picanto va debuta la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Modelul va beneficia de un nou propulsor de 1.0 litri care va emite doar 99 de grame de CO2 per kilometru. Unele zvonuri anunţă dezvoltarea unei versiuni cu trei uşi a lui Picanto, care va avea un preţ de pornire şi mai redus.

Cei de la Kia vor echipa modelul Picanto şi cu un motor supraalimentat cu trei cilindri, care va debuta la ceva vreme de la punerea în vânzare a noii generaţii. Atât design-ul noului model, cât şi finisajele acestuia vor creşte la nivelul la care au ajuns celelalte modele din gama constructorului sud-coreean.

Pe lângă modificările estetice şi mecanice pe care le va suferi Picanto, acesta va trebui să devină mult mai sigur. Astfel, cei de la Kia vor să obţină cinci stele EuroNCAP cu noul Picanto, în timp ce generaţia actuală a primit doar trei stele. Chiar şi aşa, Kia Picanto a fost apreciat pe mai multe pieţe pentru calităţile sale, iar modelul s-a vândut în peste 1.000.000 de exemplare.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • kia
    ce exclusivitate? ca aceleasi poze le vezi in auto motor si sport, in pro motor si in autobild. e aceeasi firma furnizoare de poze spion.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru