FOTO EXCLUSIV* : Lexus testează ediţia specială a lui LF-A pe Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Inginerii Lexus testează versiunea specială a lui LF-A, intitulată Nurburgring Edition, pe circuitul cu acelaşi nume.

Deşi Lexus LF-A este un model construit în serie limitată, japonezii au decis să ofere o ediţie specială a acestuia, care va fi disponibilă alaturi de patru nuanţe noi de culoare şi un plus de performanta. Astfel, modelul va oferi 10 CP în plus şi este echipat cu anvelope dezvoltate special pentru el. Fotografii de la Carpix ne-au furnizat primele imagini spion cu această versiune a modelului nipon în timpul testelor de pe circuitul care îi poartă numele.

Eleronul lui LF-A Nurburgring Edition este fix, iar partea frontală a primit un spoiler mai mare. Suspensia a primit setări chiar mai sportive, iar celelalte elemente ale lui LF-A par să fie neschimbate. Japonezii de la Lexus nu au oferit detalii suplimentare despre această ediţie limitată a noului lor supercar, dar ne putem aştepta ca acestea să fie disponibile în scurtă vreme. Transmisia acestui model a fost modificată, schimbările de trepte fiind realizate în 0.15 secunde, în loc de 0.20 secunde ca la versiunea standard.

Lexus LFA este echipat cu un motor V10 de 4.8 litri, care oferă 560 CP.

Supercar-ul nipon are o masă de 1.480 de kilograme, distribuţia greutăţii faţă/spate fiind 48/52. Lexus LF-A poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.7 secunde, pe când viteza maximă este de 325 km/h. Cei 560 CP ai motorului V10 de 4.8 litri sunt transmişi roţilor spate prin intermediul unei transmisii secvenţiale cu şase trepte.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (4)

  • Breaking News ! Tragedie : Test-driverul sef Toyota a murit intr-un accident pe autostrada in Germania la volanul unui Lexus LF-A !
    http://www.autoblog.com/2010/06/23/breaking-toyota-chief-test-driver-dies-lf-a-germany-ring/
    11 1
  • :)
    Cum dracu a murit ala?[Stiu,a inchis ochii]

    Oricum mi se pare penibil ca un test-driver a unei masini sa moara intr-un accident.

    Mai ales in ce masina...
    2 9
  • era in varsta
    Omul avea 66 de ani, poate i s-a facut rau la volan si a intrat pe sens opus.

    Oricum mi se pare penibil sa faci astfel de comentarii deplasate. A murit totusi un om. Sa te fereasca Dumnezeu sa nu patesti si tu ceva, dupa aia poti sa-ti faci singur comentarii.

    Nu vad ce legatura are masina.
    5 0
  • :)
    Oameni mor in fiecare zi.Daca este sa mor eu,tot atata este.Tot om sunt si eu si Sfantu' Petru.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru