FOTO EXCLUSIV* : Mercedes testează noul SLK AMG pe Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.05.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele fotografii spion ale viitorului Mercedes-Benz SLK în versiune AMG.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu noul Mercedes-Benz SLK în versiune AMG pe Nurburgring. Modelul este încă în versiunea prototip, dar toate elementele estetice par să fie gata de producţie. Exemplarul din imagini are un set de jante din aliaj de dimasniuni mari, în spatele cărora se ascunde un sistem de frânare de performanţă, cu discuri perforate şi cu etriere de dimesniuni mari. Posteriorul prezintă două evacuări duble, similare cu ceea ce găsim pe orice model AMG modern.

Potrivit primelor informaţii, modelul este echipat cu un motor V8 de 5.5 litri, care echipează aproape toate modelele ce poartă denumirea "63 AMG". Respectiva unitate are două turbine şi este destinată reducerii emisiilor de CO2 în timp ce păstrează un nivel ridicat de putere. Actualul SLK 55 AMG are nevoie de numai 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar o versiune mai puternică a acestui roadster ar trebui să ofere un timp 0-100 impresionant. Generaţia actuală a lui Mercedes-Benz SLK 55 AMG este echipată cu un motor V8 aspirat de 360 CP şi 510 Nm, care oferă un consum mediu de 12 litri la sută.

Noua motorizare AMG V8 twin-turbo de 5.5 litri are o cilindree de 5.461 cmc şi furnizează 557 CP.

Cuplul motor maxim este de 700 Nm, iar debutul său a avut loc pe S-Klasse. În comparaţie cu motorul aspirat pe care îl înlocuieşte, unitatea dezvoltă22 CP în plus şi 70 Nm în plus. Emisiile de CO2 au fost reduse semnificativ, alături de consumul de carburant. Mercedes-Benz nu a oferit o versiune 63 AMG a lui SLK, ci doar o versiune care utiliza un motor V8 aspirat de 5.4 litri. Unele surse sugerează faptul că Mercedes-Benz va aplica o strategie de downsizing în cazul acestui model şi va implementa un motor V6 twin-turbo, dar nu există nicio informaţie care să susţină această ipoteză.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru