FOTO EXCLUSIV*: Mercedes testează viitorul SLK

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.05.2010
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini spion noi cu viitorul Mercedes-Benz SLK, un rival de cinste al lui BMW Z4.

Inginerii Mercedes-Benz au scos în teste prototipul ce prefigureză viitorul SLK. Modelul german vine cu o parte frontală redesenată şi cu un posterior schimbat. Profilul modelului pastreaza liniile prezentate de generatia actuală, silueta lui fiind extrem de similară. Modelul este aşteptat să debuteze in decursul anului 2011 şi va rivaliza BMW Z4. Unele voci estimează că noul Mercedes SLK va debuta la Salonul Auto de la Paris din acest an, dar aceste zvonuri nu au fost încă confirmate.

Design-ul exterior a preluat numeroase elemente de la fratele sau mai mare, SLS AMG, cum ar fi înclinaţia grilei fata, dar şi unele elemente de la interior. Consola centrală prezintă comenzi cu o amplasare diferită, ceea ce oferă un design mai atragator. Există posibilitatea ca gurile de ventilaţie prezente pe SLS AMG sa fie integrate, într-un fel sau altul, in bordul lui SLK.

Potrivit primelor informatii, producătorul german va dezvolta şi o versiune AMG a lui SLK. Aceasta va fi echipată cu un motor V6 supraalimentat ce va dezvolta circa 476 CP. Această valoare este extrem de ridicată, mai ales daca o comparăm cu puterea pe care o ofera SLK55 AMG – 355 CP.

Astfel, Mercedes ar oferi un model de performantă pe un segment pe care BMW a ales sa nu mai ofere un competitor dezvoltat de divizia Motorsport.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

 

Comentarii (2)

  • Superba masina !
    7 0
  • MDA
    Z4 este prea frumos .
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru