FOTO EXCLUSIV* : Primele imagini cu noul Kia Rio

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.11.2010
Noul model subcompact de la Kia a fost surprins în straie noi de fotografii de la Carpix. Automarket vă prezintă primele imagini spion cu noul Kia Rio, în exclusivitate naţională.

Coreenii de la Kia au fost surprinşi în timp ce testau noul Rio. Modelul împarte platforma cu Hyundai i20 şi reprezintă propunerea Kia în segmentul B. Gama de motorizări va include o unitate pe benzină de 1.2 litri şi 78 CP şi o unitate de 1.4 litri şi 101 CP. Clienţii care preferă diesel-urile pot alege o unitate 1.4 CRDi de 90 CP. Motorul otto de 1.4 litri este oferit atât în compania unei transmisii manuale cu şase rapoarte, cât şi în compania unei cutii de viteze automate, în timp ce motorul pe benzină de 1.2 litri vine doar cu o transmisie manuală cu cinci trepte.

La fel ca majoritatea modelelor noi din gama Kia, noul Rio este desenat la studioul mărcii din Germania. Prototipul surprins de fotografii de la Carpix este în versiunea de caroserie cu cinci uşi, dar cei de la Kia vor realiza şi o versiune cu trei uşi care va avea un aspect mai sportiv. Indiferent de versiunea de caroserie, platforma şi motorizările vor rămâne neschimbate. Nu este clar ce vor face inginerii Kia în domeniul interioarelor, deoarece acesta ar fi singurul element care i-ar diviza de Hyundai.

Evident, există posibilitatea ca inginerii Kia să opereze mici modificări la nivelul trenului de rulare pentru a se distanţa prin feeling de modelul i20, deşi acest lucru este dificil de realizat cu un buget strâmt.

Noul Kia Rio este aşteptat să debuteze în decursul anului 2011. Pe lângă faptul că împarte platforma cu Hyundai i20, modelul pare să aibă rădăcinile unui alt model de la Hyundai, mai precis viitorul Accent. Detaliile despre noul Accent nu există încă nici măcar la nivel de zvon, dar este interesantă provenienţa platformei. Utilizarea acestei platforme pentru patru modele ar reduce dramatic costurile pentru corporaţia Hyundai ( i20, ix20, Kia Rio, Hyundai Accent).

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru