FOTO EXCLUSIV* : Primele imagini spion cu noul Audi Q3

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.08.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion cu Audi Q3, viitorul rival al lui BMW X1.

Noul SUV compact al celor de la Audi a fost deconspirat în versiunea prototip din cauza neglijenţei unui angajat care a lăsat lumina aprinsă. Fotografii de la Carpix au profitat de ocazie şi ne-au furnizat primele imagini spion cu rivalul Audi pe segmentul lui BMW X1. Noul model se va numi Q3 şi este bazat pe platforma lui Volkswagen Tiguan. Modelul îşi trage rădăcinile din conceptul Cross Coupe prezentat la Salonul Auto de la Shanghai în anul 2007.

Fiind vorba de un model mai mic decât Q5, putem estima că noul Q3 nu va fi mai lung de 4.4 metri, mai lat de 1.8 metri şi mai înalt de 1.6 metri. Din punct de vedere mecanic, ne putem aştepta la asemănări numeroase cu Volkswagen Tiguan, deşi cei de la Audi vor furniza motorizări diferite şi un sistem de suspensie ceva mai performant pe Q3. Există deja câteva voci care anunţă şi motorizările noului model, dar nu putem şti dacă acestea sunt pure estimări sau chiar dezvăluie adevărul în ceea ce priveşte propulsoarele care vor anima noul Q3.

Audi Q3 ar putea fi echipat cu trei motoare pe benzină şi două unităţi diesel.

Ulterior, modelul va primi şi un motor diesel twin-turbo care va dezvolta 204 CP. Unităţile pe benzină vor furniza 140, 108 şi 210 CP şi vor avea cilindreea de 1.4, 1.8 şi 2.0 litri. Acestea vor beneficia de supraalimentare şi injecţie directă şi vor respecta normele Euro 5. Unităţile diesel vor oferi 140 şi 170 CP, iar primele bănuieli ne spun că este vorba de motoare de 2.0 litri.

Audi va construi noul Q3 la fabrica Seat din Martorell, iar debutul acestui model este aşteptat undeva în 2011. În mod paradoxal, modelul va ajunge să fie fabricat într-o uzină Seat care ar fi trebuit să producă versiunea Seat a lui Tiguan, prefigurată de conceptul Tribu. Din păcate pentru fanii Seat care aşteptau un SUV compact, proiectul Tribu a fost amânat definitiv.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (5)

  • jantele
    jantele seamana cu cele de pe Laguna Coupe :))
    4 2
  • @ Automarket
    Seat Tribu va fi construit ( in uzina Suzuki din Ungaria ), dar va fi bazat pe platforma noului Suzuki SX4, platforma ce va fi folosita si de Audi ( Q1 ), VW si Skoda ( http://www.autobild.de/artikel/vw-polo-suv-und-audi-q1-vorschau_1234491.html ) .
    2 3
  • interesant...
    da... f.detaliate pozele... gata, de-acu stiu cum va arata Q3-ul... multumim AUTOMARKET!
    6 0
  • :-?
    daca era un sandero cu jante de audi?:)
    4 0
  • NU SE INTELEGE APROAPE NIMIC DIN POZELE ASTEA!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru