FOTO EXCLUSIV* : Primele imagini spion cu viitorul Honda Civic

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.07.2010
Inginerii Honda au ieşit la teste cu prototipul viitorului Civic. Modelul ar trebui să debuteze în decursul anului 2012 şi este testat în versiunea hatchback cu cinci uşi.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat primele imagini spion ale noii generaţii Honda Civic. Modelul preia anumite elemente de design de la Insight şi FCX – cum ar fi forma de "pană" şi este testat, în primă fază, în versiunea hatchback cu cinci uşi. Exemplarul din imagini este doar un prototip folosit pentru testele de şasiu, dar acesta prezintă numeroase elemente de camuflaj care trădează faptul că Honda Civic a crescut în dimensiuni în comparaţie cu generaţia precedentă.

În comparaţie cu prototipul precedent, avem de a face cu caroseria viitoarei generaţii Civic într-o formă incipientă. Prototipul surprins în luna mai de fotografii de la Carpix prezenta un model de test realizat pe baza actualei generaţii Civic, acoperită cu un strat de camuflaj serios. Exemplarul din imagini prezintă numeroase tăieturi în stratul de camuflaj pentru geamurile laterale, stopuri şi blocurile optice. Forma acestor tăieturi trădează viitoarele forme ale elementelelor de design ale viitorului Civic.

Pentru moment, gama de motorizări a noului Civic este încă o necunoscută.

Astfel, în timp ce decizia de renunţare la dezvoltarea motoarelor diesel ultra-ecologice a dezamăgit unii clienţi Honda, situaţia de pe piaţa europeană ar putea fi diferită pentru cei de la Honda. Spre deosebire de alte pieţe, Europa a devenit cunoscută pentru aprecierea motorizărilor diesel, iar segmentul compact reprezintă un loc pentru bătălia constructorilor în materie de motorizări diesel. Ne putem aştepta la versiuni extrem de eficiente ale motoarelor pe benzină şi chiar la o versiune hibridă a acestui model.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • alex b
    Din pacate, vad foarte multe elemente de la Insight: stopurile, taietura farurilor, felul in care e desenat spatele, ampatamentul mic, dimensiunile rotilor fata de caroserie (prea mici si disproportionate fata de generatia actuala). Mi-e teama ca agresivitatea modelului actual in ceea ce priveste designul e istorie. Honda a devenit o marca destul de trista, nu tu modele sportive care i-a consacrat, nu tu evolutie a dieselului, doar niste hibride anemice de 1.3 sau 1.5 care nici macar nu consuma sau polueaza putin, ca sa zici macar ca au dat lovitura pe segmentul eco. Mai mult ca sigur noul Civic va imprumuta motorizarea lui CR-Z, poate putin imbunatatita. Foarte multe dezamagiri din partea Honda in ultimul timp, cel putin in ceea ce ma priveste (si nu numai).
    8 3
  • Florin
    :(
    unde sunt civic-urile sedan si coupe din 95? :(((
    visam cu ochii deschisi la ele pe vremuri...
    acuma au devenit niste compacte ingramadite si cu forme de monovolum...si aici ma refer la toate cele din segmentul asta
    ce naiba, o sa ajungem sa ne cumparam numai masini de familie?!

    trist...ca sa nu mai vbm de motoare, cum a zis si Alex mai sus
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru