FOTO EXCLUSIV* : Un nou set de imagini cu prototipul lui Lancia Ypsilon

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.01.2011
Lancia Ypsilon a ajuns din nou în faţa obiectivelor fotografilor de la Carpix. De data aceasta, modelul are un strat subţire de camuflaj, care îi trădează formele.

Italienii de la Lancia au fost surprinşi din nou în timp ce testau viitorul Ypsilon. De data aceasta, modelul italian este protejat cu un strat mai subţire de camuflaj şi putem distinge principalele trăsături ale acestuia. După cum se poate observa, modelul este destinat nişei de lifestyle a segmentului B, iar marca era oricum "setată" pe zona premium a fiecărui segment pe care îl abordează. În ceea ce priveşte modelul Ypsilon, cei de la Lancia consideră că acesta are un potenţial "signifiant" pe termen lung în ceea ce priveşte vânzările.

Noul Ypsilon va primi motorul TwinAir dezvoltat de specialiştii de la Fiat PowerTrain Technologies. Motorul TwinAir de la Fiat este disponibil în trei versiuni de putere – 65, 85 sau 105 CP. Unitatea de 0.9 litri este supraalimentată cu ajutorul unui turbocompresor şi este cu 23% mai puternică decât motorul aspirat de 1.2 litri pe care îl înlocuieşte şi cu 30% mai performant decât unitatea aspirată mai sus menţionată.

Puterea maximă vine la 5.500 rpm şi cuplul motor maxim vine la 1.900 rpm.

Lancia Ypsilon utilizează o platformă lăţită de Fiat 500. La rândul său, Fiat 500 este construit pe o versiune modificată a lui Fiat Panda. Lancia Ypsilon este construit în versiunea cu cinci uşi pentru a se distanţa de Fiat 500 şi pentru a preveni canibalizarea celor două modele în materie de vânzări. Atât designul interior, cât şi aspectul exterior vor îmbina trăsăturile retro cu trăsăturile contemporane de design.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • Impresionant
    Superb. Nu am cuvinte sa descriu aceasta bestie auto... cata emotie si pasiune doar pentru o simpla masina. Nici René Magritte nu ar fi putut sa o deseneze mai bine.
    5 1
  • ken@fff
    cred ca unii au dat like crezand ca vorbesti pe bune :)) cea mai urata masina for sure!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru