FOTO EXCLUSIV* : Viitorul Citroen C4 va fi oferit şi în versiune break

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.08.2010
Citroen va dezvolta şi o versiune break a noului C4. Modelul este aşteptat să debuteze în 2011 şi se va lupta cu Golf Variant şi Astra SportsTourer.

Francezii de la Citroen au fost surprinşi de fotografii de la Carpix în timp ce testau noua versiune break a viitorului C4. Modelul se va lupta în segmentul lui Golf Variant, Astra SportsTourer, Megane SportTourer şi cu fratele său mai mare, Peugeot 308 SW. Prototipul din imagini a fost fotografiat în timp ce era testat în condiţii de vreme caniculară. La fel ca prototipul prezentat săptămâna trecută, modelul din imagini prezintă aceeaşi parte frontală cu noul C4 şi mici modificări la nivelul posteriorului.

Noua versiune de caroserie este o premieră în gama C4 şi reprezintă asaltul francezilor pe o nişă neatinsă până acum. Monovolumul C4 Picasso va fi disponibil în continuare, deci francezii de la Citroen vor încerca să le ofere familiilor tinere cât mai multe opţiuni atunci când vine vorba de achiziţia unui automobil nou. Segmentul break-urilor de clasă compactă nu este cel mai popular din Europa de Est, dar acest gen de modele este văzut mai bine în Europa Centrală şi de Vest, unde automobiliştii apreciază spiritul practic al acestor modele.

Nu ne aşteptăm la nicio surpriză în ceea ce priveşte motorizările şi platforma acestui model.

Cei de la Citroen vor aplica, probabil, aceeaşi strategie de marketing şi pentru C4 break, respectiv un model atrăgător, cu un consum redus de carburant şi echipat cu o mulţime de elemente chic. Din moment ce Peugeot şi Citroen sunt în acelaşi grup, nu am fi miraţi dacă C4 break ar primi câteva elemente tehnice de la 308 SW, dar asemănările dintre cele două modele sunt un mister în acest moment.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • Wow...
    La asta nu ma asteptam...

    Pana la urma un coupe derivat din c4 o sa se mai produca ori ba?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru