Fotospion: Fratele mai mic al lui Rolls Royce Phantom

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.03.2008
Rolls Royce pregateste un nou model entry-level de maxim 300.000 de euro. Modelul a fost deja spionat in Munchen.

Esential

440 de cai putere ar urma sa dezvolte motorul instalat pe fratele mai mic al modelului Rolls Royce Phantom.
200.000 de euro va costa probabil versiunea de baza a viitorului entry-level Rolls Royce.

Planurile celor de la Rolls Royce de a dezvolta un model entry level, mai ieftin decat Phantom, au fost confirmate zilele acestea de un set de fotografii spion, care au surprins viitoarea limuzina pe strazile Munchen-ului. Imaginile au fost publicate apoi de specialistii de la WorldCarFans, care afirma ca viitorul model este cunoscut sub numele de cod RR4.

Micul Rolls Royce va imprumuta platforma de la actualul BMW Seria 7 dar va avea dimensiuni mai mari. Viitorul model va prelua si elemente de design de la fratele mai mare Phantom, acelasi mod de deschidere a usilor si grila frontala cromata. Cu toate acestea, micul Rolls va pierde din dimensiunile fratelui mai mare Phantom si va dispune de o garda la sol mai coborata.

Sub capota, inginerii britanici vor instala cel mai probabil un motor V12 de 6.0 litri care dezvolta 440 de cai putere dar si un hibrid in viitorul apropiat. Pretul de pornire, la care constructorul de nisa probabil ca s-a gandit, este cuprins intre 200.000 si 300.000 de euro, data lansarii fiind programata undeva spre sfarsitul lui 2009.

via | WorldCarFans

Comentarii (8)

  • AndriSLR
    Prostie!
    Prostie englezeasca de aruncat banii!Daca vrei sa te remarci din lumea muritorilor ia-ti un S-klassemerita de 10 ori chiar si Phantomul!
    0 0
  • ...
    Andri du-te ma la o miuta... Cand S-Klasse o sa ajunga la glezna RR in materie de lux si exclusivitate tu o sa iti poti schimba Loganul cu un Clk sa zicem...
    0 0
  • AndreiRN
    Poleiala
    Un BMW cu caroserie de RR. O sa faca de rusine traditia RR cu fiabilitatea problematica de la BMW.
    0 0
  • mda.
    Daca si BMW mai are probleme de fiabilitate (comparativ cu alte marci premium, sa nu zic de cele pseudo-premium) pai de maine circulam toti cu bicicleta. A nu se intelege gresit, nu sunt fan BMW, prefer japonezele, dar sa fim seriosi, bavarezii astia chiar au avut cativea ani la rand cele mai bune motoare "inline 6". Ca sa nu mai vorbim de diesel-urile BMW (acum lasand la o parte RR). Eu nu cred ca se pune problema de fiabilitate la BMW, dar, ca orice parere de aici, e una subiectiva. Stima!
    0 0
  • just me
    hidos
    Sa nu ne ... pe noi nu vorbim despre Phantom.. aici e alta masina care decat sa dau 200 de mii pe ea.. frate sa fim seriosi asta nu e masina de 200 de mii in viatza ei.. cu 300 de mii iei S-klasse kiar S63 AMG GUARD care are mai mult stil decat conserva asta.. e hidos.. nu se compara cu Phantom'ul.. si la poza din lateral si cel mai carcotas poate sa spuna k nu arata a RR ci da mai mult cu un Ford Mustang in 4 usi.. caroseria e hidoasa..
    0 0
  • rubens
    "black-widows car"
    e asa de urata masina asta incat si gratis sa mi-o dea englezii n-as primi-o,faruri aiurea rau,spate urat,niciun element extern de lux ce naiba sa fie de 300 de mii de euro?o caroserie si 4 roti?exista masini de lux la banii astia.
    0 0
  • bai.
    Da` voi numai la comunistii astia de nemti stiti sa faceti poze ? Asa o masina stilata ar fi meritat alt cadru..... Iar comparatia cu mercedes mi se pare hilara...... probabil vreun manelist platit de comunistii lu` Tiriac..........
    0 0
  • Lux=RR .Poate sa fie orice in materie de lux nume ,rolls-u e rolls.Din acele sute de mii de euro cam 70% e numele din masina ,costurile de productie sunt mari dar nu exagerate.Daca ar fi mai ieftina nu ar fi asa exclusivista .S class e o masina de business-man(sunt ogramada si in Ro ) plin de bani ,dar nu aristocrat .Esti parvenit conduci S ,esti nobil ,aristocart mergi cu rolls-ul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru