Franta: Dacia Sandero, al doilea model in vanzari in martie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.04.2010
Dacia Sandero a fost foarte aproape sa fie cel mai vandut model din Franta in luna martie. Doar 163 de unitati au despartit modelul romanesc de prima pozitie, detinuta de Peugeot 207.

Dupa ce acum o saptamana aflam ca Dacia a reusit un martie excelent in Franta, clasandu-se pe locul al patrulea la vanzari (dupa marcile franceze), rezultatele vanzarilor defalcate pe modele scot in fata o noua surpriza pe care ne-o face marca romaneasca: Sandero este al doilea model ca numar de unitati vandute in Franta in luna martie, subcompacta Dacia aflandu-se la doar 163 de unitati de "castigatorul" lunii la vanzari, Peugeot 207.

Astfel, daca Dacia a reusit sa comercializeze 14.498 de unitati Sandero, Peugeot 207 s-a vandut in 14.661 de unitati. Mai mult, daca luam in considerare doar vanzariole catre persoane fizice, Sandero castiga detasat batalia pe modele: 14.236 de unitati vandute (98% din inmatricularile totale) versus 10.437 de unitati pe Peugeot 207 (71% din inmatricularile totale).

Clasamentul modelelor vandute in martie in Franta continua cu Clio III (locul 3, 12.814 unitati in total), Twingo (locul 4, 11.153 de unitati) si Citroen C3, care a beneficiat de avantul luat de vanzari dupa lansarea noii generatii (locul 5, 8716 unitati).

In Top 10 se mai afla Renault Scenic (locul 6, 7846 de unitati), Renault Megane (locul 7, 6803 unitati), Peugeot 308 (locul 8, 6520 de unitati), Ford Fiesta (locul 9, 6072 de unitati) si Peugeot 206+ (locul 10, 5893 de unitati).

via | Autoactu

Comentarii (8)

  • MASINA SECOLULUI
    Si totusi unde este GRANDIOSUL POLO in acest clasament.... oooo, vai.... francezii nu dau 2 bani pe el.... UAAUUU, marele POLO nu e prezent.... francezii stiu de ce....
    28 8
  • Faina stire
    Wow...asta da realizare. Este bine cand vedem ca un produs realizat in Romania are un astfel de succes. Sa speram ca Romania va mai avea in viitor si alte branduri care sa ne faca cinste. Bravo Dacia.
    28 1
  • De necrezut
    Este incredibil ce se intampla acum in Franta cu marca noastra. Si cand te gandesti ca totusi diferenta de pret dintre un Sandero si un Clio, 207, C3 etc nu este una fantastica gen 50% sau ca Dacia nu are obisnuita de a face "megaoferte", aceste cifre te fac sa-ti pui multe intrebari legate de conduita noastra sociala in ceea ce priveste imaginea produselor romanesti in mentalul colectiv. Unde mai pui ca exporturile Dacia regleaza favorabil balanta comerciala destul de subreda a Romaniei.
    35 1
  • Conduita sociala
    eu oricum puneam la indoiala conduita noastra sociala! Nu stiu cum se face ca atunci cand strainii cumpara masini romanesti noi spunem ca sunt prosti ca le cumpara, ei ce sa mai zica atunci cand vad ca noi suntem prosti sa ii scapam de vechituri, noi pentru ei suntem buni ca ii ajutam cu gunoiul, dar ei nu sunt buni pentru noi ca ne cresc economia?!? Cred ca suntem singura tara care cumpara masini pe care nu le poate intretine!
    21 0
  • cressty
    @eu
    stai linistit ca acel francez care cumpara peugeot,sandero sau clio...,o face din cauza pretului mic, nu ca nu i-ar place un polo.
    6 19
  • George
    @cressty
    Calitate/pret prietene! Asta e raportul care conteaza pentru occidentali. Spre deosebire de romani care prefera "fitele"! Cu alte cuvinte "sa ai cat mai multa masina pt. banii pe care ii dai". Si apropos, eu cred ca sunt destui francezi care isi permit un Polo.
    19 1
  • Spell check... din nou
    "...considerare doar vanzariole catre..."

    Sunteti varziola...
    4 5
  • Dacia urca usor dar sigur.
    Si James May a facut un review pozitiv pe timesonline parca. Masina arata foarte bine si fiind destul de simpla nu are aberatii complicate care sa se strice des ( gen faruri automate ). Bravo Dacia.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru