Franta: lista de asteptare de doua luni pentru Sandero

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.09.2009
Dacia Sandero este cel mai de succes model al constructorului roman, acesta inregistrand o crestere de 18% in primele sapte luni ale acestui an.

Esential

346 % este cresterea pe care au inregistrat-o vanzarile Dacia in Germania in primele sapte luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
2 luni trebuie sa astepti in Franta pentru a primi modelul Dacia Sandero pe care l-ai comandat.

Dacia a inregistrat un succes deosebit cu modelul Sandero in Franta, cererea pentru acest model facand aparitia listelor de asteptare, care se prelungesc pana la aproape doua luni. Vanzarile Dacia din primele sapte luni ale anului au inregistrat o crestere de 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, producatorul roman depasind ceilalti constructori in privinta cresterii din aceasta perioada. Vanzarile modelelor Dacia Sandero si Logan din Franta au crescut cu 58% in luna iulie, in timp ce piata franceza crestea cu doar 3.1 procente.

Succesul lui Dacia Sandero este atat de mare incat modelul a inceput sa "fure" din vanzarile lui Renault Clio. Astfel, in perioada in care Dacia a inregistrat o crestere insemnata in Franta, vanzarile lui Renault Clio au scazut cu 18%. Desigur, nu putem sugera o implicare directa a lui Dacia Sandero in scaderea vanzarilor lui Renault Clio, dar analistii din industrie admit ca exista posibilitatea ca acest lucru sa se fi intamplat deja. Cu toate acestea, vanzarile lui Renault Twingo nu au fost afectate de succesul lui Dacia Sandero, dar acest lucru ar putea fi datorat faptului ca cele doua modele nu apartin de aceeasi clasa.

Cea mai de succes piata pentru Dacia Sandero este Germania, unde modelul roman nu are niciun competitor low-cost. Astfel, vanzarile Dacia au inregistrat o crestere de 346% in primele sapte luni ale acestui an, aproape increbibila avand in vedere conditiile pietei, dar ajutata si de programul de innoire al parcului auto din Germania.

Analistii sugereaza ca atractia marcii Dacia este legata in mare parte de pretul de achizitie, numerosi clienti fiind atrasi in showroom-urile Dacia prin intermediul cecului de 1.000 euro pe care l-au primit in urma casarii unei masini vechi.

Mai mult de atat, cererea pentru Dacia Sandero este atat de mare in Franta incat unii dealeri nu mai pot garanta ca masina comandata in septembrie va fi livrata inainte de luna decembrie. Pentru a contracara perioadele de asteptare atat de mari, Renaul ia in considerare o majorare a capacitatii fabricii de asamblare din Pitesti.

Via | ZF

Comentarii (8)

  • Fan Dacia
    Dacia prospera ! :D
    Dacia sa bage carbuni ! Sa angajeze oameni, sa extinda fabrica pentru ca succesul e garantat !
    11 1
  • Marius_New
    Super!
    "Uneori, ieftinul bate scumpul". Iar in anul de gratie 2009, in plina "fomica" si la propriu si la figurat, chiar asta se intampla.
    Jos palaria pt viziunea francezilor de la Renault pt acest concept low-cost!
    9 2
  • Claudiu
    Dacia
    Dacia sa profite cat poate de lucrul asta...k nush cand se va mai intalni cu acest timp....bravo noua
    6 1
  • Bravo Dacia! Un cunoscut care a venit din concediu petrecut in Germania mi-a spus ca Sandero si MCV-ul sunt foarte des intalnitre si pe acolo.
    2 0
  • Ca la Audi?
    Dacia ar trebui sa faca precum Audi la sfarsitul anului: sa dea o prima de profit tuturor celor de la Dacia ca i-au scos pe aia de la Reno din cacao.
    Dar parca vad ca Reno ramane de cacao ca de obicei.
    2 0
  • coreeni
    Dacia poate calca pe urmele coreenilor..daca se va vrea ......dar Renault nu cred ca doreste lucrul asta
    0 1
  • HA HA HA
    HA H A HA
    WSUPER,FELICITARI.AIA CARE PINA ACUM VORBEAU FARA SA-I DUCA MINTEA SI BOICOTAU DACIA,SA FACA SI-N CONTINUARE CE FAC ACUM:SA TACA DRACULUI DIN GURA,CA MERGE TREABA SI LA NOI.
    1 0
  • mihai85
    oare ce spun acum posesorii de "pisicute" bmw :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru