G-Power a creat un BMW M3 de 635 CP

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.01.2009
Tunerul german G-Power a creat un pachet de tuning pentru BMW M3 care urca puterea motorului la 635 CP.

Inginerii germani de la G-Power au decis sa mareasca puterea dezvoltata de motorul V8 al lui BMW M3, asa ca i-au adaugat acestuia un compresor mecanic. Puterea lui BMW M3 E92 a urcat astfel de la 420 cai putere la 635 CP. Compresorul mecanic a fost adaugat pentru a mari cuplul motor in gama inferioara de turatii si de a obtine un raspuns cat mai bun la apasarea pedalei de acceleratie.

Pentru clientii care doresc ceva mai deosebit, G-Power ofera posibilitatea instalarii motorului V10 de 550 CP al lui BMW M5 sub capota lui M3. Pentru cei care doresc un monstru al soselelor, germanii pot adauga un compresor si motorului V10, urcand puterea acestuia pana la 730CP.

Aceste cifre sunt valabile pentru pachetele de tuning care ofera modificari extreme, dar G-Power ofera si kit-uri care maresc puterea lui M3 cu 103 si respectiv, 127 CP. Acestea sunt kit-urile EVO I si EVO II. Primul pachet foloseste un compresor mecanic si un intercooler, precum si injectoare de capacitate mai mare. Acestea sunt ajutate de noul soft de management al motorului si de un sistem de evacuare din otel inoxidabil.

Pachetul EVO II contine aceleasi elemente cu pachetul EVO I, doar ca ofera 24 CP il plus din soft-ul agresiv folosit in unitatea ecu.

Diferenta dintre pachetul EVO II si EVO III sta in compresorul mecanic folosit si admisia de aer directa. Intercooler-ul folosit are o capacitate mai mare si este racit si cu apa, iar pistoanele sunt usurate si reduc compresia la 10.3:1. G-Power s-a gandit si la clientii care doresc modificari mai putin drastice, motiv pentru care a creat pachetele G1 si G1 Plus SII. Pachetul G1 ofera 21CP suplimentari, pe cand pachetul G1 Plus SII inlocuieste catalizatoarele si evacuarea si ofera astfel 43 CP peste puterea de fabrica.

Tunerii germani de la G-Power au creat si un kit aerodinamic pentru BMW M3, care poate fi aplicat oricarui model indiferent de modificarile mecanice care i-au fost aduse. Acest pachet constra in elemente de carbon care inlocuiesc partea frontala si partea posterioara a modelului, precum si capacul portbagajului. Acestea sunt redesenate si ii ofera lui M3 un aspect mai agresiv. Pentru a pune puterea pe asfalt cu stil, G-Power ii ofera lui M3 un gama larga de jante create special pentru acesta.

Sistemul de franare a fost imbunatatit, iar noile arcuri sport ale suspensiei micsoreaza garda la sol cu 25 milimetri.

Via | MotorAuthority

Taguri: BMW, G-Power, M, M3, M5, V10, V8

Comentarii (4)

  • superrr.....la ce ajuta?
    0 1
  • costel
    la ce ajuta ???
    te ajuta , sa faci ,,praf,, pe oricare te provoaca.asta da masina.cele mai tari masini BMW M3 E92
    1 0
  • valjan
    BMW
    Tare rau , dar in cat til ajunge la 100 Km ?
    0 0
  • pt naivi cu bani!!
    Intra-adevar f tentan `dar nu se gandeste nimeni de cate ori te opresti la pompa daca ai masina asta???
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru